Львівський АМКУ оштрафував улюблених постачальників Нацгвардії з однаковими телефонами

12 Листопада 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала підприємців Тетяну Цабан та Родіона Бобрушка на 88 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в тендері на постачання хліба та булочок від військової частини Нацгвардії. Відповідне рішення опублікували 11 листопада.

Про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали ще в березні цього року. Повідомлялося, що конкуренти використовують однакову електронну пошту – tenderbux@gmail.com. А в своїх довідках зазначають однакову юридичну адресу – м. Ужгород, вул. Проектна, 3. Також підприємці орендують автомобільну техніку в одного орендодавця Сергія Дикуна.

Крім того, переможець торгів Родіон Бобрушка продав військовим дорогі булки – по 32,85 грн/кг. Інші військові частини замовили їх дешевше. Наприклад, військова частина 3072 Західного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії  − за 21,90 грн/кг. А Львівський державний університет безпеки життєдіяльності − за 17,15 грн/кг.

Учасники зустрічалися на торгах тричі.

Юристи проекту «Тисни» подали звернення в АМКУ. Антимонопольний комітет також встановив, що підприємці користувалися однією ІР-адресою та мали спільних працівників. Відтак Тетяну Цабан оштрафували на 57 тис. грн, а Родіона Борбрушка – на 31 тис. грн. Підприємці не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.