За «розпил» торгів Івано-Франківської «Муніципальної дорожної компанії» заплатить штраф лише технічний учасник

29 Жовтня 2019

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Івано-Франківській області оштрафувала підприємців Романа Сербіна та Анатолія Павлика на 10 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в тендері на 1,28 млн грн від КП «Муніципальна дорожня компанія». Відповідне рішення опублікували 11 жовтня.

Про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали в лютому цього року. Повідомлялося, що обидва учасники подали довідки з однаковим оформленням, шрифтами та помилками. Крім того, Анатолій Павлик був технічним учасником, оскільки не подав усіх потрібних документів.

В результаті юристи проекту «Тисни» подали звернення в АМКУ. Після цього замовник розірвав договір з переможцем, виплативши йому лише 78 тис. грн.

Антимонопольний комітет також встановив, що підприємці користувалися однією ІР-адресою. А їхні тендерні документи були створені в однакових версіях PDF за допомогою однієї програми. Відтак з двох змовників лише Анатолій Павлик отримав штраф − 10 тис. грн. Він також не зможе брати участі в відкритих торгах протягом трьох років. А от оштрафувати Романа Сербіна не вдалося – він припинив свою діяльність в липні цього року.