У ремонт п’яти кілометрів дороги Східниця – Верхнє Синьовидне вкладуть 157 млн грн

16 Жовтня 2019

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської облдержадміністрації уклав договір на капітальний ремонт частини дороги Східниця – Верхнє Синьовидне. Реконструкцію виконуватиме ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл», сума контракту становить 156,9 млн грн, про стало відомо з порталу закупівель Prozorro.

Згідно з договором, підрядник проведе капітальний ремонт дороги загальною протяжністю 4,9 км від Східниці в напрямку Тустані. Таким чином вартість ремонту одного кілометру становить 32 млн грн. Варто зазначити, що у квітні «Онур» отримав замовлення на капітальний ремонт дороги Львів – Меденичі, де реконструкція одного кілометра в середньому обходилась у 24 млн грн.

Початок ремонту (фото ЛОДА)

Технічним завданням передбачено, що окрім заміни дорожного полотна фірма облаштує кювети та водозбірні труби, відремонтує два мости, нанесе нову розмітку та встановить дорожні знаки. За договірною ціною, витрати компанії на зарплати працівникам складатимуть 9,2 млн грн (5,8% від суми закупівлі), а прибуток – 1,8 млн грн (1,1% відповідно).

Окрім переможця участь у торгах взяло лише ТОВ «Автомагістраль-Південь» із пропозицією на 188 тис. грн дорожчою.

ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл» зареєстроване у Києві, а його бенефіціарами є громадяни Туреччини: Онур та Ісхан Четінджевіз (99,77%) та львів’янин Олег Фаріон (0,23%). З початку 2018 року фірма отримала понад 200 держзамовлень на 10,5 млрд грн, серед них 152 контракти у Львівській області загальною вартістю 4,5 млрд грн.