- NGL.media - https://ngl.media -

Поліція розслідуватиме махінації з орендою приміщень військової друкарні «Армія України»

11.10.2019 @ 09:00 в Новини

Слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області розпочали розслідування в кримінальному провадженні про незаконну здачу в оренду приміщень державної друкарні «Армія України». Йдеться про приміщення на вул. Тернопільській, 38 в Сихівському районі Львова. Досудове розслідування розпочали після публікації тексту «Любителі кешу в «Армії України»» [1] та звернення юристів проекту «Тисни» Bihus.info.

Згідно з повідомленням [2] Bihus.info, провадження внесли в Єдиний державний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем).

Нагадаємо, редакція «Наші гроші. Львів» написала [1] про незаконні дії керівників друкарні «Армія України» в липні цього року. Повідомлялося, що приміщення друкарні здають в оренду за готівку, зокрема, один із підприємців неофіційно заплатив керівникам 50 тис. грн.

«З серпня минулого року я кожного місяця давав військовим 6,4 тис. грн за два бокси. Передавав в руки або скидав на карточку стороннім людям», − зазначив орендар.

Крім того, частину приміщень «Армії України» сторонні підприємці орендують за так званим «договором матеріально-технічного зберігання». За словами адвоката Олега Мицика, такий договір є способом уникнення контролю.

«Договір зберігання майна – це прихована форма оренди, він є незаконним. В такий спосіб службові особи державного підприємства позбуваються будь-якого контролю з боку Фонду державного майна, уникають процедур, пов’язаних з оцінкою майна і погодження цієї оцінки у відповідних органах», − стверджує Мицик.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/11/politsiia-rozsliduvatyme-makhinatsii-z-orendoiu-prymishchen-viys-kovoi-drukarni-armiia-ukrainy/

URLs in this post:

[1] «Любителі кешу в «Армії України»»: http://ngl.media/2019/07/01/liubyteli-keshu-v-armii-ukrainy/

[2] повідомленням: https://bihus.info/viyskovi-scho-nezakonno-zdavali-armiysku-drukarnyu-v-orendu-otrimali-kriminalnu-spravu-yuristi?fbclid=IwAR0JPXFezPdUjSlRfEhlJ5ds0-6pF1VRfHtnzmovWnCG6lDivC1dgfxqn9w

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.