- NGL.media - https://ngl.media -

Виконком закрив очі на порушення і дозволив доньці Козловського будувати готель в центрі міста

09.10.2019 @ 13:10 в Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради дозволив будівництво готелю на вул. Дорошенка, 2 доньці депутата ЛМР Григорія Козловського. Таким чином члени виконкому проігнорували вимоги законодавства щодо необхідності розроблення детального плану на цю ділянку.

На минулому засіданні виконкому в.о. головного архітектора міста Олена Погорілець озвучила [1] ряд зауважень до майбутнього готелю. Натомість сьогодні жодних зауважень від неї не прозвучало. Під час засідання виконкому обговорювали необхідність проведення міжнародного архітектурного конкурсу, а не відсутність потрібних документів. Захищав майбутнє будівництво за трибуною особисто Григорій Козловський. В результаті члени виконкому підтримали видачу містобудівних умов та обмежень з численними порушеннями.

[2]

Момент голосування. Члени виконкому вирішили порушити законодавство, аби догодити Григорію Козловському (за трибуною)

Нагадаємо, за словами Погорілець, це будівництво суперечить містобудівній документації, оскільки відсутній план зонування Галицького району. Редакція «Наші гроші. Львів» окремо уточнила в Олени Погорілець, чи в такому випадку потрібно було розробити детальний план території. «Так, звичайно. Для містобудівних умови та обмежень на будівництво повинен бути розроблений детальний план території», – відповіла вона.

Нагадаємо, Погорілець озвучувала й інші порушення – відсоток забудови ділянки та висота будинку були перевищені, а цільове призначення землі не відповідало намірам забудови. Крім того, частина будівлі була б розміщена в межах червоних ліній, що також заборонено.

З часу першого засідання виконкому в Львівській міській раді ініціювали обговорення майбутнього будівництва. Вже під час одного із таких обговорень очільниця юридичного департаменту Гелена Пайонкевич зазначила, що генплану достатньо для видачі дозволу.

«Ми використовуємо генеральний план як частину містобудівної документації. На його основі ми вже дозволяли будівництво на Міцкевича. Там ми також отримали погодження від ЮНЕСКО», − пояснила Пайонкевич. Наразі нам не вдалося отримати коментар Гелени Пайонкевич, чому її позиція як юриста ЛМР розходиться з думкою в.о. головного архітектора міста.

Членам виконкому було відомо про усі зауваження до проекту містобудівних умов. Крім того, двоє членів виконкому, Андрій Москаленко та Любомир Зубач, були присутні на обговоренні планів забудови на вул. Дорошенка, 2.

Таким чином члени виконкому вирішили свідомо порушити законодавство, проголосувавши за видачу містобудівних умов та обмежень.

Нагадаємо, що містобудівні умови та обмеження отримали наближені до депутата Львівської міськради, бізнесмена Григорія Козловського львів’янки Леся Данчевська та Софія Максимець, яка є донькою Григорія Козловського.

Відповідно до проекту рішення, який опублікований на сайті ЛМР, на ділянці поблизу «Гранд Готелю» мали б звести 22-метровий готель з торговими приміщеннями та конференц-залом. Зараз тут є старий двоповерховий будинок, кілька магазинів та кафе. Оновлений варіант рішення виконкому, який передбачено проведення архітектурного конкурсу, на момент публікації не оприлюднено.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», земельну ділянку для будівництва цього готелю депутати Львівської міської ради віддали Григорію Козловському безкоштовно. Детальніше про схему цієї забудови читайте в нашому тексті – «ГРАНДіозний план Козловського» [3].

Коментар юриста

Адвокат з містобудівного права Юрій Брикайло у коментарі «Наші гроші. Львів» розповів, що без затвердженого історико-архітектурного опорного плану не можна видавати містобудівні умови та обмеження. Крім того, в районі немає ні зонінгу, ні детального плану території.

«Не зрозуміло, на основі чого в містобудівних умовах пропишуть характеристики будівлі, оскільки немає ні зонінгу, ні детального плану. Мабуть, ці дані внесуть в МУО з містобудівного розрахунку, поданого замовником (хоча цей документ відмінили з 01.01.2019 року). Виконком міг не надавати це рішення, якби захотів», − пояснює Юрій Брикайло.

Публікацію підготовлено за підтримки МФ «Відродження»


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/10/09/vykonkom-zakryv-ochi-na-porushennia-i-dozvolyv-don-tsi-kozlovs-koho-buduvaty-hotel-v-tsentri-mista/

URLs in this post:

[1] озвучила: http://ngl.media/2019/09/27/vykonkom-vidklav-budivnytstvo-novoho-hoteliu-kozlovs-koho-vykliuchno-cherez-nevdalyy-proekt/

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/10/IMG_0702.png

[3] «ГРАНДіозний план Козловського»: http://ngl.media/2019/09/26/vykonkom-planuie-vydaty-kozlovs-komu-dozvil-na-budivnytstvo-hoteliu-z-porushenniamy-mistobudivnykh-pravyl/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.