Новачок із довідкою під чужим іменем отримає півмільйона на заміну вікон в поліклініці Львова

30 Вересня 2019

Комунальне некомерційне підприємство «2-а міська поліклініка м. Львова» за результатами відкритих торгів замовило поточний ремонт будівлі із заміною дверей на вул. Симоненка, 4 вартістю 475,2 тис. грн у підприємця Петра Кучки. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Підрядник повинен замінити існуючі двері на нові – 54 штуки різних розмірів, заштукатурити і зашпаклювати дверні укоси, пофарбувати їх. В середньому одні двері та їх встановлення коштуватимуть 8,8 тис. грн.

Попри техзавдання замовника, переможець подав кошторис з показниками, які відрізняються, наприклад, там вказано на одні двері більше.

Зліва – тезхавдання замовника, справа – кошторис переможця

Також в одній з довідок переможця Петра Кучки міститься прізвище та підпис іншого підприємця.

Один із конкурентів, ТОВ «Алкон», намагався оскаржити в АМКУ визнання Петра Кучки переможцем через відсутність деяких документів. Однак не сплатив кошти за скаргу, і вона була відхилена АМКУ.

В результаті тендерний комітет обрав цього приватного підприємця переможцем, бо його ціна була найдешевшою.

Підприємець Петро Кучка зареєструвався у серпні 2018 року. Згідно з Prozorro, це його перше замовлення від бюджетників. Однак на цю закупівлю він подав аналогічний договір на 80 тис. грн, укладений у 2018 році з ліцеєм Львівської міськради «Європейський». Цей договір ліцей зобов’язаний був опублікувати в Prozorro, бо його сума перевищує 50 тис. грн, однак не зробив цього.