- NGL.media - https://ngl.media -

На території садибної забудови в районі «Під Голоском» зведуть ще одну багатоповерхівку

06.09.2019 @ 11:47 в Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ТОВ «Львівський домобудівний комбінат-плюс» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоповерхівки в районі «Під Голоском». Будинок висотою 38,5 метрів зведуть на території, яку незаконно змінили з садибної забудови та ділянку багатоповерхівок.

Цю схему «Наші гроші. Львів» описали в тексті «Переламати Ратушу» [1]. У 2017 році виконком затвердив треті зміни до детального плану району «Під Голоском», якими змінив садибні ділянки на багатоповерхівки. Йшлося про територію садового кооперативу «Промінь Голоско» площею 4 га поблизу вул. Під Голоском.

В результаті ОСББ «Малоголосківська 8Д» подали на виконком в суд. В першій інстанції вони оскаржили рішення, однак апеляцію програли. Наразі касаційний суд відправив справу на новий розгляд в апеляційний суд. Попри те, що розгляд справи ще триває [2], це не завадило виконкому дозволити нове будівництво в районі «Під Голоском».

Головним аргументом мешканців в суді було те, що виконавчий комітет не має права змінювати зонінг будь-якими документами, а особливо детальним планом території. Такої думки дотримується кандидат технічних наук, архітектор, експерт з містобудівної документації Михайло Габрель.  Він стверджує, що якщо згідно з зонінгом територія є зоною Ж-2, то будувати на ній можна лише те, що прописано в зоні Ж-2.

Натомість головний архітектор Львова Юліан  Чаплінський каже, що змінювати зонінг детальними планами територій − це «позиція Львівської міської ради».

Детальний план території житлового району «Під Голоском» затвердили у 2013 році, а зміни до нього почали вносити з 2016 року. Останній раз це зробили в березні та серпні 2018 року. Тоді території садибних забудов змінили на території для багатоповерхового будівництва. Загалом виконком вносив зміни до детального плану «Під Голоском» п’ять разів.

Фірма «Львівський домобудівний комбінат-плюс» зареєстрована 2006 року в с. Муроване Пустомитівського району. Її засновниками є ТОВ «Фірма «Львівський домобудівний комбінат» та Олег Слободзян. Кінцевими бенефіціарами є Василь Варський та вже згаданий Слободзян.

Компанія «Львівський домобудівний комбінат» неодноразово фігурувала в матеріалах львівських медіа. Зокрема, у 2015 році баштовий кран забудовника, встановлений поряд із багатоповерхівкою на вул. Богдана Хмельницького, 275а, визнали [3] не придатним для експлуатації. Ще раніше ЗМІ повідомили [4], що працівники «Львівського домобудівного комбінату» постраждали під час будівельних робіт в с. Муроване, в результаті один робітник помер. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

 


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/09/06/na-terytorii-sadybnoi-zabudovy-v-rayoni-pid-holoskom-zvedut-shche-odnu-bahatopoverkhivku/

URLs in this post:

[1] «Переламати Ратушу»: http://ngl.media/2019/08/07/perelamaty-ratushu/

[2] триває: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/76393226?fbclid=IwAR3Ds2m6KChEe-rThU5peXRJWpPPfJWkx29b6_Hw-Y30Bj3p0Qvzfh1mavE

[3] визнали: https://zaxid.net/na_budivnitstvi_v_zhitlovomu_rayoni_lvova_kilka_rokiv_pratsyuye_avariyniy_kran_n1371191

[4] повідомили: https://zaxid.net/za_faktom_zagibeli_robitnika_na_firmi_vidkrito_kriminalne_provadzhennya_n1291952

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.