Реконструкція вже відкритої медіатеки на Сихові за рік подорожчала більш ніж удвічі

03 Вересня 2019

Централізована бібліотечна система для дорослих міста Львова за результатом відкритих торгів підписала договір із ТОВ «Економбуд-ЛВ» на реконструкцію центральної бібліотеки на проспекті Червоної Калини, 58. Сума договору становить 16,25 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, за цією адресою в нежитловому приміщенні площею 175,2 м2 розташовувалась філія бібліотеки для дорослих, а в червні 2017 року мерія вирішила створити тут другу міську медіатеку, яка має стати частиною великого комплексу Lviv Open Lab – мережі просторів, які складатимуться із лабораторій, лекторіїв, медіатек та майстерень.

Раніше на реконструкцію за цією адресою вже проводили тендер. У вересні 2018 року переможцем також стало ТОВ «Економбуд-ЛВ», але сума договору тоді становила 6,98 млн грн, що у 2,3 рази менше ніж теперішня вартість закупівлі. Однак у травні договір розірвали, оскільки вартість робіт зросла більш ніж на 10% через що виникла потреба у новій закупівлі.

Це не завадило міським чиновникам відкрити тут нову «першу в Україні Wiki бібліотеку». Як пояснила директор централізованої бібліотечної системи Любов Цяпало, роботи здійснили наразі лише у частині бібліотеки. Наступний етап передбачає подальшу реконструкцію приміщення бібліотеки, яке буде з’єднаним із новим простором в єдиний комплекс.

Фото: ЛМР

Окрім переможця, участь у торгах взяли ще дві компанії: ПП «Мегапромбудімпекс» і ТОВ «Еталон-ком». Пропозиція останнього була на 730 тис. грн дешевшою, однак тендерний комітет відхилив учасника, оскільки той не надав ліцензій субпідрядника на роботи з монтажу сигналізації.

Згідно з договірною ціною, витрати компанії-переможця на заробітню плату працівників становитимуть 2,7 млн грн (16,8% від суми закупівлі), а прибуток – 551 тис. грн (3,4%).

ТОВ «Економбуд-ЛВ» зареєстроване у Львові, а його власником і директором є Василь Лега. Ще два роки тому він володів компанією «Галицькі вітражі» спільно із колишнім директором корпорації «КРТ» Ярослава та Богдана Дубневичів Юрієм Пастерником. Окрім того, Лега був помічником депутата міської ради Юрія Кужелюка.

З початку 2018 року ТОВ «Економбуд-ЛВ» отримало 12 державних замовлень на суму у 66,6 млн грн, усі у Львівській області.