Бухгалтерка Ігоря Кривецького скупила ще 65 га землі для розширення курорту за рахунок земель для учасників АТО

17 Липня 2019

Бухгалтерка спа-комплексу «Едем-Резорт» Галина Середницька протягом 2017-2018 року скупила 29 ділянок по 2 га, що були виділені на території села Стрілки, зокрема і для учасників АТО. Сьогодні з них сформовано три великі ділянки загальною площею 65,51 га, історію власності яких приховують чиновники Держгеоекадастру.

Про те, що ділянки були виділені для учасників АТО, журналістам повідомив сільський голова Стрілок Володимир Влах. При тому він заперечує будь-яку причетність сільської ради до виділення цих ділянок. А от посадовці Держгеокадастру уникають відповіді, чи відбувалось таке масштабне виділення землі на підставі звернень саме учасників АТО. У відповіді на запит пишуть розмито: «на підставі поданих звернень та проектів землеустрою».

Офіційно також ніхто «не знає» про те, що виділені землі давно скуплені і «не знають» імені теперішнього власника. В обласному управлінні Держгеокадастру повідомили, що така інформація їм не надходила, а в районному – «нема згоди на розповсюдження інформації про приватних осіб».

Проте таку інформацію можна знайти в Єдиному державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та архівним даним кадастрової карти. Згідно з даними реєстру, 29 ділянок у Стрілках у 2017-2018 рр. придбала мешканка села Лани Галина Середницька. Земля й досі перебуває у її власності.

Галина Середницька працює головною бухгалтеркою елітного відпочинкового комплексу Edem Resort Medical & SPA, який належить бізнесменові та екс-народному депутатові від ВО «Свобода» Ігорю Кривецькому. Раніше вона вже скуповувала землі для розширення курорту – тоді 52 га Держгеокадастр виділив саме учасникам АТО.

Цього разу в списку є не лише атовці. Тут також є люди, які мають прямий стосунок до комплексу «Едем Резорт». Наприклад, керівник служби безпеки цього курорту Юрій Волковський, або родина Олега Магулки, який є офіційним власником та директором готелю Edem Resort &SPA.

А з атовців свої ділянки отримали, а згодом продали Галині Середницькій, Андрій Ламонін та Павло Староста.

Також ділянки в Стрілках отримали і досить відомі участю у вуличних акціях у Львові члени «Української спілки учасників АТО», співзасновником якої є і давній бізнес-партнер Ігоря Кривецького Олександр Веремеєнко. А учасники спілки, про яких йдеться, не лише беруть активну участь в масових акціях, але й створюють житлово-будівельні та обслуговуючі кооперативи зі схожими назвами «Патріот-1», «Патріот-2». «Патріот-3». Як показує аналіз виділення ділянок для учасників АТО, саме члени цих кооперативів мають пріоритет на отримання земельних ділянок на Львівщині.

Зокрема, ділянку в Стрілках отримали активні члени «УСУ АТО» Олег Дудок, Андрій Різничок та Костянтин Дерюгін. Всі вони продали ці ділянки, але мають у власності ще, щонайменше, по одній у інших привабливих районах.

Повний текст розслідування читайте тут.