Фірма та підприємниця з однією електронною адресою поборолися за медобладнання на понад 350 тисяч

12 Липня 2019

Військово-медичний клінічний центр Західного регіону 1 липня підписав договір про постачання медичних виробів з ТОВ «Полтава медобладнання» за 357 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиною конкуренткою фірми-переможця була підприємниця Надія Чумаченко. Остання подала не всі документи, яких вимагав замовник. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна фірми «Полтава медобладнання» була всього на 60 копійок дешевшою.

Конкуренти використовують одну електронну пошту − poltavamb@ukr.net. Її на попередніх торгах у своїх документах вказала Надія Чумаченко, цю ж пошту вказано як контактну «Полтави медобладнання» на сайті Міжнародного медичного форуму. У своїх тендерних документах «Полтава медобладнання» використовує схожу електронну пошту – poltavamb2018@ukr.net.

Крім того, на інші закупівлі підприємниця Чумаченко подає інструкції з експлуатації та сертифікати від компанії «Полтава медобладнання».

Конкуренти зустрічаються на торгах вже чотирнадцять разів протягом 2017-2018 разів. Майже всюди виграє або «Полтава медобладнання», або інші учасники.

Надія Чумаченко зареєстрована як підприємниця 2017 року в Черкасах. З 2018 року вона підписала лише один договір на 190 тис. грн.

Компанія «Полтава медобладнання» веде свою діяльність з 2015 року, зареєстрована в Полтаві. Власником та водночас директором є місцевий мешканець Роман Кучерявий.

Протягом 2018-2019 років фірма отримала замовлень на 10,8 млн грн, враховуючи поточну угоду. Згідно з нею, «Полтава медобладнання» поставить військово-медичному центрі два парові стерилізатори (по 142 тис. грн за одиницю) та один блок для підготовки води (71 тис. грн). Ціни на товари відповідають ринковим.