Раніше «забанена» АМКУ фірма та рідна компанія затриманого стрийського чиновника поділили два мільйони на ремонт лікарні

10 Липня 2019

Стрийська центральна міська лікарня 8 липня підписала договір з ТОВ «Стрийбудмонтаж» на капітальний ремонт кардіологічного корпусу в головному відділенні лікарні за 2,06 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

На торгах єдиним конкурентом фірми-переможця було ТОВ «Комунальник 1». Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак пропозиція «Стрийбудмонтажу» була приблизно на 5 тис. грн дешевшою.

Обидві фірми подали на поточні торги документи з однаковим дефектом друку/сканування, наприклад, довідку про матеріально-технічну базу.

Конкуренти зустрічаються на торгах вже вп’яте. Вони були єдиними конкурентами в закупівлі від «Укргазвидобування» на 36 млн грн, а також на торгах від «Стрийського міського комбінату комунальних підприємств» за 1,6 млн грн.

Фірма «Комунальник 1» пов’язана із затриманим стрийським чиновником Василем Васьковичем. Він відомий як директор Стрийського міського комбінату комунальних підприємств.

Власником «Комунальник 1» є Андрій Іськів, який раніше очолював ТОВ «Євроасфальт», яке донедавна належало вже згаданому Васьковичу. Останній, за даними його декларації, за сумісництвом працює механіком у «Комунальник 1».

Нагадаємо, що у січні цього року Василя Васьковича затримали за підозрою в отриманні 680 тис. грн хабара. За версією слідства, Васькович організував незаконну схему із заволодіння бюджетними коштами під час проведення тендерів, до якої були залучені підприємці з Полтавської області.

Компанія «Стрийбудмонтаж» зареєстрована 2005 року в с. Дуліби Стрийського району. Її власниками є Мирон Бардак, Юрій Кухар та Тарас Коваль. Останнім також належить ТОВ «База відпочинку «Шепільська».

У 2015 році львівське обласне тервідділення АМКУ оштрафувало фірму «Стрийбудмонтаж» за антиконкурентні дії. Йшлося про участь компанії на торгах разом з компанією екс-депутата Львівської облради Зіновія Карпінського «Магістраль». Обидві компанії мали заплатити 133 тис. грн, також вони не могли брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

За 2018-2019 роки «Стрийбудмонтаж» отримало замовлень на 100 млн грн. Згідно з поточною угодою, фірма оновить кардіологічний корпус на вул. Дрогобицькій, 50 Стрийської центральної міської лікарні. Тут відремонтують підлоги, стелі та стіни, а також зроблять сантехніку, електрику та влаштують пандуси.

Роботи завершать до кінця цього року. При цьому компанія отримає 49 тис. грн прибутку, а на зарплату працівникам піде 562 тис. грн.