Конкуренти зі спільними помилками та номерами «розпиляли» більше 700 тис. грн на торгах «Галсільлісу»

05 Липня 2019

Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» 21 червня підписало договір на постачання матеріалів для облаштування благоустрою з підприємцем Ігорем Бобровським на 755 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Закупівля відбулася за дев’ятьма лотами. Єдиною конкуренткою переможця на всіх лотах була підприємниця Галина Лепецька. Під час аукціону учасники знижували свої пропозиції, однак ціна Ігоря Бобровського була завжди дешевшою.

Обидва учасники подали довідки в довільній формі з аналогічними помилками. Наприклад, довідку про матеріально-технічну базу та довідку про працівників.

Крім того, конкуренти користуються однаковим номером телефону – 0676714552. Підприємниця Лепецька вказала його в своїй ціновій пропозиції на попередніх торгах.

Пов’язує учасників також ТОВ «Класик-Інтер’єр». Засновницею цієї компанії є Галина Лепецька разом з родичкою Ігоря Бобровського Іриною Бобровською.

Учасники зустрічалися на торгах «Галсільлісу» вже двадцять два рази. Галина Лепецька завжди програвала Ігорю Бобровському.

Крім того, Ігор Бобровський змагався дванадцять разів на попередніх торгах «Галсільлісу» з підприємцем Володимиром Лепецьким, який жодного разу не виграв. В учасників також були однакові помилки в довідках, зокрема в довідці про матеріально-технічну базу. Крім того, на сайті «Freelance» в оголошенні про пошук працівників вказано контактними номери обох підприємців. Номер Лепецького також вказаний на сайті вже згаданої фірми «Класик-Інтер’єр».

Ігор Бобровський зареєстрований як підприємець 2017 року в смт. Брюховичі. Протягом 2018-2019 років він отримав замовлень від «Галсільлісу» на 2,3 млн грн, враховуючи поточні угоди.