- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма Козловського будує квартал багатоповерхівок на поцупленій у міста землі

03.07.2019 @ 09:00 в Новини

Ділянка площею 1,29 га на вулиці Липинського, 27 у Львові, де фірма «Авалон юніон» розпочала будівництво  кварталу багатоповерхівок, п’ять років тому була фактично вкрадена із власності територіальної громади Львова. Основний учасник схеми – контролер і фактичний власник групи компаній «Авалон» Григорій Козловський, депутат Львівської міської ради. Про це йдеться у розслідуванні «Наші гроші. Львів» «Парк авалонського періоду [1]».

Схема, за якою це було зроблено, описана у кримінальному провадженні, яке поліція розпочала у 2016 році, але закрила вже за кілька місяців після того. З матеріалів справи стало відомо, що ділянку поцупили під час розпродажу майна збанкрутілого ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод».

Під час аукціону у 2014 році, який був організований Фондом держмайна,  фірма «ВМпроект» за 1,38 млн грн придбала низку промислових будівель, зокрема «фінський будинок» площею 58,6 кв. м, став-накопичувач, дамбу тощо. Ця нерухомість була розташована на земельній ділянці площею 1,29 га. Якщо приміщення та дамба зі ставком належала заводу на правах власності, то земля була лише у праві постійного користування.

Проте це не завадило директорові та власнику «ВМпроекту» Ростиславу Павліву укласти договір іпотеки з таким собі Ігорем Чорнієм і віддати в заставу не лише придбане на аукціоні майно, але й земельну ділянку.

За кілька днів після укладання договору іпотеки Чорній заявив про «порушення вимог умов договору позики». І вже 24 вересня сторони уклали новий договір «про задоволення вимог іпотекодержателя». Вимоги задовольнили тим, що фірма «ВМпроект» в погашення свого боргу віддала все майно, яке вона придбала на аукціоні та ділянку, яка їй не належить.

Саме цей договір став підставою для реєстрації права власності на земельну ділянку площею 1,29 га на вулиці Липинського, 27 за Ігорем Чорнієм відділом Держземагентства у місті Львові 9 жовтня 2014 року.

Менш ніж за місяць, 22 жовтня того ж 2014 року, Чорній став співзасновником ТОВ «Амматі», і внеском до статутного фонду він віддав все отримане в погашення боргу майно разом із ділянкою. У той самий день Реєстраційна служба Львівського міського управління юстиції видала нове свідоцтво про право власності на «фінський будиночок», дамбу ставок та ділянку ТОВ «Амматі».

Другим співзасновником та директором ТОВ «Амматі» був Григорій Козловський. Товариство проіснувало заледве півроку (з 6.08.2014 до 28.01.2015) проте обидва співвласники, і Чорній, і Козловський, покинули його ще до офіційної ліквідації.

Ігор Чорній залишив все внесене майно «на розсуд товариства», а Григорій Козловський отримав майно та ділянку на вулиці Липинського, 27 «в рахунок коштів, внесених ним раніше в статутний капітал».

Нині ділянкою володіє не Григорій Козловський, а 27-річна Віталія Дяченко, його племінниця.

Нагадаємо, нещодавно виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив «узаконити» [2] ТОВ «Авалон юніон» будівництво чотирьох багатоповерхових будинків на вулиці Липинського, 27, яке суперечить основним містобудівним документам: Генеральному плану Львову та плану зонування.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/07/03/firma-kozlovs-koho-planuie-zbuduvaty-kvartal-bahatopoverkhivok-na-potsupleniy-u-mista-zemli/

URLs in this post:

[1] Парк авалонського періоду: http://ngl.media/2019/07/03/park-avalons-koho-periodu/

[2] узаконити»: http://ngl.media/2019/06/11/l-vivs-ka-mis-krada-dozvolyla-kozlovs-komu-zabuduvaty-bahatopoverkhivkamy-parkovu-zonu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.