- NGL.media - https://ngl.media -

Львівське відділення АМКУ вперше в Україні оштрафувало за змову учасників аукціону «Prozorro. Продажі»

01.07.2019 @ 09:00 в Новини

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала підприємця Андрія Бердулу та «Галицьку фінансову компанію», де він є співвласником, за антиконкурентні узгоджені дії під час участі в аукціоні з продажу майна на «Prozorro. Продажі».

[1]

Приміщення, продане на аукціоні (фото Банку “Фінанси і кредит”)

Згідно з рішенням [2], яке було прийняте 25 червня цього року, Бердула конкурував із ТОВ «Галицька фінансова компанія» на торгах [3] за нежитлове приміщення в адмінкорпусі на першому поверсі площею 191,4 кв. м у Львові на вул. Б. Хмельницького, 176 (основні засоби у кількості 749 одиниць). У цій компанії Бердулі належить  25%. Крім того, він є її керівником.

Під час аукціону учасники не змінювали свої первинні пропозиції, в результаті договір купівлі-продажу в липні минулого року уклали з Андрієм Бердулою.

Як виявила адмінколегія під час розслідування, між учасниками були господарські відносини і вони здійснювали вхід в систему, на аукціон та завантажували документи із однакових IP-адрес.

Згідно з листами учасників, вони визнали факт порушення законодавства, а підприємець Андрій Бердула вже припинив діяльність (25 квітня цього року).

На «Галицьку фінансову компанію» було накладено 27 тис. грн. Також учасники вже внесені до так званого «чорного списку» АМКУ, тобто не зможуть брати участі в торгах протягом наступних трьох років.

Винесення такого рішення Львівським тервідділенням АМКУ – це перший випадок в Україні покарання за антиконкурентні узгоджені дії під час участі в торгах з продажу майна на «Prozorro. Продажі». А тому, за словами керівника Львівського тервідділення Антимонопольного комітету Ростислава Лещишина, вони отримували методичну допомогу від АМКУ. «Судової практики з цього приводу ще не має. Ми чекаємо, чи будуть учасники окаржувати наше рішення в судовому порядку чи ні», – сказав він.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/07/01/l-vivs-ke-viddilennia-amku-vpershe-v-ukraini-oshtrafuvalo-uchasnykiv-auktsionu-prozorro-prodazhi/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/06/prod651.jpg

[2] рішенням: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=87015&schema=lviv

[3] торгах: https://prozorro.sale/auction/UA-EA-2018-05-04-000149-a

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.