Мільйон на ремонти вулиць у Рава-Руській отримала фірма, яку в поліції «відмазували» від криміналу за 2 тис. дол.

24 Червня 2019

Рава-Руська міська рада Жовківського району Львівської області 20-21 червня підписала п’ять договорів з ТОВ «Галицькі дороги» на поточні ремонти дороги п’яти вулиць міста. Загалом сума контрактів становить близько 1 млн грн.

За ці кошти ремонтуватимуть вулиці Шевченка, Могильницького, Григоренка, Лесі Українки та Ярослава Мудрого. Згідно із дефектним актом, компанія здійснить ямковий ремонт дороги.

Очікувана вартість усіх тендерів на кілька десятків гривень менша ніж 200 тис. грн – сума, від якої за законом, державні закупівлі проводяться за конкурентною процедурою, тобто через аукціон.  Оскільки сума договорів менша 200 тис. грн, то Рава-Руська міськрада торгів не проводила і «відписала» усі підряди ТОВ «Галицькі дороги».

«Галицькі дороги» фігурує у кримінальному провадженні. Дрогобицькі слідчі підозрюють компанію у розтраті державних коштів. Як стало відомо з судової ухвали, ТОВ «Галицькі дороги» здійснювало капітальний ремонт вулиці у смт Меденичі Дрогобицького району вартістю 385 тис. грн і, підозрюють слідчі, нібито внесли завідомо неправдиві відомості в акти виконаних робіт.

У січні 2019 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко згадав фірму у своєму дописі на Facebook. Він повідомив, що працівникам поліції намагалисяч дати 2 тис. дол за непритягнення до кримінальної відповідальності «Галшляхбуд» і «Галицькі дороги», що підозрюються в розкраданні коштів під час капітального ремонту автодороги в Дрогобицькому районі. За інформацією порталу «Zaxid.net», затриманим, ймовірно, був чоловік Альони Барабанової – власниці компанії «Галицькі дороги».

ТОВ «Галицькі дороги» зареєстровано два роки тому у Львові. За час існування фірма отримала 43 державні замовлення на 8 млн грн, серед яких лише одна закупівля за конкурсом.