Прикордонники Львівщини отримають шість тепловізійних комплексів на базі автобусів-позашляховиків за майже 60 млн грн

20 Червня 2019

Ілюстрація з тендерної пропозиції “Банкомзв’язок”

Львівський та Мостиський прикордонний загони 18 червня підписали договори з ПАТ «Банкомзв’язок» на закупівлю шести мобільних тепловізійних комплексів спеціального призначення за 58 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, підрядник поставить замовникам шість тепловізійних комплексів на базі автомобіля Torsus Praetorian. Кожен такий комплекс коштує 9,7 млн грн. До нього входить сам транспортний засіб та мультисенсорна оптична система.

За допомогою цих комплексів прикордонні загони зможуть нести службу в автономному режимі щонайменше протягом трьох днів. Спостерігати за місцевістю завдяки відеокамерам та тепловізійним камерам, переміщатися по бездоріжжю, лісо-болотистій місцевості. Крім того, завдяки техніці можна буде наводити прикордонні наряди на виявлених правопорушників та координувати їхні дії.

Комплекси постачатимуть поступово. Кожен загін отримає по одному комплексу в жовтні та в грудні 2019 року, а також в березні 2020 року.

Товар придбають в рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» за проектом «Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордоні (Центральний сектор)».

На поточних торгах ПАТ «Банкомзв’язок» змагався з ТОВ «Спец-Ком-Сервіс». Під час аукціону учасники не змагалися між собою, однак ціна переможця була на 88 тис. грн дешевшою.

ПАТ «Банкомзв’язок» зареєстроване 1993 року в с. Безпечна Київської області. Згідно з даними Smida, власником фірми «Банкомзв’язок» є багамський оффшор «Дітел Інк.», директором − Сергій Колосов.

Кінцевими бенефіціарами «Банкомзв’язку» є В’ячеслав Старіков, Андрій Тимощук, Сергій Балай, Людмила Дяченко та Сергій Сподін. Минулого року серед власників товариства були власники «Мілкіленд-Україна» Анатолій та Ольга Юркевичі.

Протягом 2018-2019 років товариство «Банкомзв’язок» отримало замовлень на 417 млн грн, враховуючи поточні угоди.