- NGL.media - https://ngl.media -

Фірма з «чорного списку» АМКУ отримала на тендері 19-мільйонний підряд

04.06.2019 @ 08:30 в Львів,Новини

Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр 31 травня підписав договір на реконструкцію своїх приміщень з ТОВ «Хосаро» за 18,8 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro [1].

Згідно з договором, підприємство «Хосаро» оновить склад, адміністративно-лабораторні корпуси, прохідні та теплогенераторні приміщення, навіси, а також здійснить благоустрій селекційно-насіннєвого центру. При цьому фірма отримає 154 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 1,7 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», «Хосаро» у березні цього року заборонили брати участь у торгах ще три роки, оскільки адмінколегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала [2] компанію на 136 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Штраф на таку ж суму отримала компанія «Градобуд-Престиж», яка двічі конкурувала з «Хосаро».

Однак вже у квітні «Хосаро» звернулося до суду з позовною заявою щодо визнання цього рішення недійсним. Ще до розгляду справи по суті представники позивача попросили суд про «вжиття заходів забезпечення позову» – зупинення дії рішення АМКУ. Компанія мотивувала це тим, що «неможливість брати участь в закупівлях, організованих державою як найбільшим замовником в Україні, призведе до втрат в господарській діяльності». В результаті суд задовольнив це прохання і 11 квітня зупинив [3] дію рішення АМКУ.

Аналогічну ухвалу отримала [4] і друга оштрафована фірма «Градобуд-Престиж». В обох випадках АМКУ не вдалося оскаржити [5] ці ухвали суду через несплату судового збору по 1921 грн.

Таким чином, поки суд розглядає справи обидві фірми, «Градобуд-Престиж» і «Хосаро», можуть і далі брати участь у торгах. Водночас обидві компанії і далі є в «чорному» списку [6] оштрафованих АМКУ без жодних поміток про те, що рішення є призупиненим.

На торги «Хосаро» подало довідку від АМКУ про те, що на даний момент фірма є такою, що не притягалася до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції «до моменту скасування відповідного заходу забезпечення позову згідно із законодавством».

[7]

На поточних торгах компанія «Хосаро» змагалася з ТОВ «Вельт Капітал» та «Грантзахід». Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій. Найдешевшу ціну запропонувала фірма «Вельт Капітал», однак її відхилили через невідповідність тендерній документації.

Компанія «Хосаро» належить Володимирові Хомі (90%) та Володимиру Мазуру (10%). Виконроб фірми Володимир Сех разом з директором «Градобуд-Престижу» Василем Загородним разом є співзасновниками громадської організації «Західноукраїнське антикорупційне об’єднання».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/06/04/firma-z-chornoho-spysku-amku-otrymala-na-tenderi-19-mil-yonnyy-pidriad/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-23-000755-a?fbclid=IwAR08g0KXJV112LdCe8HOeUZhespd1BXPjjFVGe_FrZOCtSNoUzlHPUE9veY

[2] оштрафувала: http://ngl.media/2019/04/05/amku-oshtrafuvav-antykoruptsiynykiv-iaki-razom-rozpylialy-ponad-117-mln-hrn/

[3] зупинив: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81081070

[4] отримала: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81530291

[5] оскаржити: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/81614981

[6] списку: http://www.amc.gov.ua/amku/control/main/uk/publish/article/123936

[7] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2019/06/Bez-miann-y.png

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.