Львів’яни зі спільним принтером розіграли торги від чернівецьких медиків

03 Червня 2019

Чернівецька міська лікарня №1 27 травня підписала договір з ПП «Система оптимум» на закупівлю лабораторних реактивів за 145 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, компанія «Система оптимум» поставить лікарні 62 одиниці лабораторних реактивів протягом десяти днів. Зокрема, набори для виявлення гепатитів C і В, рівня холестерину та ревматоїдного фактору.

На торгах фірма-переможець змагалася з підприємцем Романом Гаврилюком. Під час аукціону учасники не змагалися, однак ціна компанії була на 25 тис. грн дешевшою. Обидва конкуренти подали на торги документи з однаковими дефектами друку чи сканування.

Зліва: гарантійний лист ПП «Система оптимум», справа – згода на обробку даних від ФОП Романа Гаврилюка

Учасники зустрічаються на торгах вже вп’яте. У двох тендерах перемогло підприємство «Система оптимум», інші три закупівлі замовники відмінили.

Фірма «Система оптимум» зареєстрована 2008 року у Львові. Її власником та водночас керівником є Андрій Маєвський. Згідно з тендерними документами, підприємство фактично розташоване у Чернівцях. Протягом 2018-2019 років компанія отримала замовлень на 5,4 млн грн, враховуючи поточну угоду.

Маєвський також є власником ПП «Неотехніка-Львів», ПП «Авто-стар-сервіс», ТОВ «Термінал» і ТОВ «Технохімія».

Роман Гаврилюк веде свою підприємницьку діяльність з 2011 року, зареєстрований у Львові. Протягом 2018-2019 років він отримав замовлень лише на 93 тис. грн, всі Національного університету «Львівська політехніка» і всі за прямими договорами, без торгів.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії