- NGL.media - https://ngl.media -

Поліція завела кримінал на «Львівську залізницю» через закупівлю російських запчастин

24.05.2019 @ 09:30 в Львів,Новини

Залізничний районний суд Львова 17 травня на клопотання слідчих дозволив доступ до документів в офісі приватного підприємства «Тейло-Ком» у місті Одеса, які стосуються участі в тендері «Львівської залізниці» на закупівлю запчастин. Про відповідну ухвалу стало відомо з Єдиного державного реєстру [1] судових рішень.

Минулоріч «Тейло-Ком» отримало від регіональної філії «Львівська залізниця» замовлення на протиугінні метизи Р65 на 2,9 млн грн.

Слідчі підозрюють працівників «Служби матеріально-технічного забезпечення» Львівської залізниці у зловживанні службовим становищем під час проведення цього тендеру. У мотивувальній частині слідчі посилаються на матеріал «НГ. Львів».  Нагадаємо, ми опублікували [2] новину, у якій зазначили, що компанія-переможець фірма збиралась постачати «Львівській залізниці» продукцію, яка вироблена в Росії.

Згодом редакції «Наші гроші. Львів» стало відомо, що цей тип запчастин за українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) має код, який не відноситься до обладнання для залізниць, а класифікується як виріб із чорних металів для залізничних та трамвайних шляхів, а тому є дозволеним для імпорту в Україну і названий санкційним помилково.

Залізниця мала б відхилити пропозицію цієї компанії, оскільки вона надала документи російською мовою без перекладу.  Крім того, «Тейло-Ком» фігурує у кримінальному проваджені щодо закупівель Одеської залізниці. Фірму підозрюють у службовому підробленні. Згідно з матеріалами досудового [3] розслідування, компанія брала участь у закупівлі запчастин від Одеської залізниці й на підтвердження наявності матеріально-технічної бази надала підроблені документи: вказала, що має власне обладнання, а також використовує обладнання і персонал ТОВ «Холдінгова компанія «Мікрон».

Проте представники компанії «Мікрон» заявили, що не мають фактичних стосунків з ТОВ «Тейло-Ком». Після з’ясування цих обставин, слідчі обласного управління Нацполіції надіслали на адресу регіональної філії «Одеська залізниця» лист з рекомендацією скасувати закупівлю, однак «Одеська залізниця» все одно уклала договір вартістю понад 1 млн грн.

У листопаді 2018 року «Львівська залізниця» розірвала договір із «Тейло-Ком» через «зменшення обсягів закупівлі». Власником приватного підприємства «Тейло-Ком» є Вадим Шаферман.

Щодо кримінального провадження, то досудове слідство триває з березня 2018 року. На запит «НГ. Львів», у одеській прокуратурі повідомили, що станом на червень 2019 року обвинувальний акт до суду ще не передано і «проводяться усі необхідні слідчі дії, спрямовані на збирання доказів», а тому більш детальну інформацію про хід слідства надати відмовились.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/05/24/politsiia-zavela-kryminal-na-l-vivs-ku-zaliznytsiu-cherez-zakupivliu-rosiys-kykh-zapchastyn/

URLs in this post:

[1] реєстру: http://reyestr.court.gov.ua/Review/81798550?fbclid=IwAR0IOdETxTaSB4PSB4OnsMTtLkjpIIr63hG8wbWC65uce4KqTfYJ4SstJSk

[2] опублікували: http://ngl.media/2018/08/03/firma-scho-nadavala-falshyvi-dokumenty-na-torhah-v-odesi-prodast-lvivskij-zaliznytsi-sanktsijni-zapchastyny-z-rosiji-na-3-mln-hrn/

[3] досудового: http://reyestr.court.gov.ua/Review/73743817

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.