АМКУ «забанив» двох тернопільських підприємців, які розпиляли мільйон за поставку щебеню

Адміністративна колегія Тернопільського обласного тервідділення Антимонопольного комітету оштрафувала підприємців Анатолія Ящука та Володимира Цебрія на 26,7 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлі щебеню Лановецькою міською радою за 1,1 млн грн. Відповідне рішення опублікували на офіційному сайті тернопільського АМКУ.

Про змову учасників «Наші гроші. Львів» написали ще в червні 2018 року. В цій закупівлі змагалися підприємці Володимир Цебрій та Анатолій Ящук, з яким замовник підписав договір.

Наша редакція повідомила, що в обох учасників були однаково оформлені документи, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад, довідка про відсутність судимості. Окрім цього, конкуренти завантажили однаково складені відомості про підприємців. Усі документи містили аналогічний текст, а також аналогічні помилки. Ящук та Цебрій зустрілися на торгах вперше. До цього часу жоден з них не брав участі в тендерах.

Після цієї новини наші партнери з «Центру громадського моніторингу та досліджень» надіслали звернення до АМКУ. Тернопільське відділення АМКУ також встановило, що обидва конкуренти використовували одну IP-адресу для участі в закупівлі. В результаті адмінколегія оштрафувала підприємця Анатолія Ящука на 16,2 тис. грн, а Володимира Цебрія – на 10,5 тис. грн. Підприємці не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.