Реконструкцію школи за 7,1 млн грн проводитиме фірма, яку підозрюють у розпилі торгів з пов’язаною компанією

13 Травня 2019

Великокучурівська сільська рада, що у Чернівецькій області, за результатами проведених торгів підписала договір з приватним підприємством «НВФ Капітал» на реконструкцію школи. Сума договору становить 7,14 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Технічним завданням передбачається, що фірма-переможець проведе реконструкцію школи у селі Тисовець (Сторожинецький район). Підрядник добудує другий поверх, а також замінить вікна та двері, проведе нову систему опалення та вентиляції, добудує туалети, котельню і т.д. Як повідомляють місцеві ЗМІ, зараз школа знаходиться в колишньому приміщенні австро-угорської казарми, збудованому у 1887 році і яке перебуває в аварійному стані.

Окрім переможця участь у торгах взяло ще три фірми: ТОВ «Захбудком», ПП «ЮС-Будінвест» і ТОВ «Дор буд інвест СВ». Пропозиції перших двох фірм були на 835 та 220 тис. грн відповідно дешевшими. Однак тендерний комітет відхилив компанії через відсутність гарантійних листів та дозволу на виконання робіт підвищеної небезпеки.

Це не перша спроба Великочурівської сільради знайти підрядника на реконструкцію школи. Раніше, у березні 2019 року, сільрада вже проводила аналогічний тендер, однак усіх шістьох учасників дискваліфікували, а тому торги не відбулись.

Приватне підприємство «Науково виробнича фірма Капітал» зареєстроване у селі Волока Глибоцького району, а його власником є житель Тисовця Микола Костиняк.

ПП «НВФ Капітал» неодноразово фігурувало у матеріалах «НГ. Львів». Раніше ця фірма розігрувала торги із ТОВ «Професіонал плюс». Остання належить Сергію Тимчуку, колишньому співвласникові «Капіталу». Також, як повідомляє «Центр громадського моніторингу та досліджень», ці фірми користувались одним телефоном та мають спільних працівників.  Загалом ці компанії «розпиляли» майже 44 млн грн.

З початку 2018 року ТОВ «НВФ Капітал» підписало 51 контракт на загальну суму 57,5 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії