Під час торгів на Prozorro ціна на утримання дороги Богородчани-Гута зменшилась втричі

13 Травня 2019

Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області за результатом відкритих торгів підписала угоду з ДП «Івано-Франківський облавтодор» на експлуатаційне утримання автошляху Р-38 Богородчани-Гута за 19,99 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Цікаво, що заявлена очікувана вартість закупівлі була значно вищою, ніж вартість підписаного контракту. Працівники Івано-Франківської САД оцінили вартість ремонту у 62,4 млн грн. Проте учасники ринку вже на початку торгів готові були виконати роботи суттєво дешевше. Наприклад, первинна пропозиція дочірнього підприємства «Івано-Франківський облавтодор» становила 37,4 млн грн, а його конкурент, ТОВ «ПБС», запропонувало вартість своїх послуг у розмірі 44,9 млн грн.

Під час аукціону учасники зменшили свої пропозиції до 20 млн грн, однак пропозиція облавтодору була на 10 грн дешевша. Таким чином, роботи виконають за ціною більш, ніж втричі дешевшою від очікуваної вартості.

Згідно з технічним завданням, йдеться про поточний дрібний ремонт перших 36,3 кілометрів дороги Р-38 Богородчани-Гута. Також фірма-переможець повинна наносити дорожню розмітку, встановлювати дорожні знаки та огорожі, а також облаштувати зупинки транспорту. Роботи планують завершити до кінця 2019 року.

За договірною ціною, витрати компанії на заробітну плату працівникам становить 1,64 млн грн, тобто 8,2% від суми закупівлі, прибуток – 1,23 млн грн (6,2% відповідно).

ДП «Івано-Франківський облавтодор» є структурним підрозділом ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України», а його директором на час підписання договору був Ігор Бондарчук (зараз Максим Шахов). З початку 2018 року підприємство підписало 14 контрактів на 1,1 млрд грн.