Одесити отримають 358 млн грн на ремонт дороги Східниця – Пісочна

08 Травня 2019

Служба автомобільних доріг у Львівській області за результатами відкритих торгів підписала дві угоди з ТОВ «Автомагістраль-Південь» на поточний середній ремонт дороги державного значення Т-14-02 Східниця – Пісочна. Сума контрактів становить понад 358 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За першим договором, компанія переможець відремонтує 33 кілометри дороги за 263 млн грн. Таким чином середня вартість реконструкції одного кілометра автошляху дорівнюватиме майже 8 млн грн. За договірною ціною, витрати фірми на зарплати працівникам становитимуть 4,6 млн грн (1,75% від суми закупівлі), а прибуток – 2,84 млн грн (близько 1% відповідно).

За другим договором ремонтуватимуть 6,1 кілометр дороги, а його вартість 94,4 млн грн. У цьому випадку середня ціна ремонту кілометра дороги – 15,4 млн грн.

Окрім переможця участь у обох закупівлях взяла лише одна компанія, ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл», однак пропозиції компанії були на 11,7 млн грн та 900 тис. грн дорожчими. На обох тендерах учасники не торгувались та не знижували вартість пропозицій.

Також на два тендери не допустили «Миколаївбудцентр», яке відхилили через відсутність оригіналу банківської гарантії та невідповідність критеріям з виконання аналогічних робіт.

ТОВ «Миколаївбудцентр» зареєстроване наприкінці 2016 року у Миколаєві, а власником зазначено Араіка Амірханяна. Раніше Амірханян через іншу свою фірму ПП «Полтавабудцентр» намагався брати участь у тендерах з ремонту доріг, однак у переважній більшості випадків фірму відхиляли, а «Полтавабудцентр» зверталась зі скаргами до Антимонопольного комітету. За останні два роки фірма оскаржувала тендерів на 23,96 млрд грн.

1 квітня, за інформацією сайту «Наші гроші», поліція затримала Араіка Амірханяна у приміщенні Одеської служби автодоріг. Амірхаянян перебував у розшуку з 2015 року за нанесення легких тілесних ушкоджень, а також фігурує у кримінальній справі щодо ухилення від сплати податків як власник ТОВ «Будівельна компанія Дорлідер».

Власниками ТОВ «Автомагістраль-Південь» є Валерій Коротков (61% від статутного капіталу) та Олег Наливанний (39%). З початку 2018 року фірма отримала 105 замовлень на ремонт доріг на суму 11 млрд грн, серед яких майже 2 млрд грн від Служби автомобільних доріг у Львівській області.