Львівським медикам докупили ще 10 «швидких» за 22 млн грн

06 Травня 2019

Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф 26 квітня підписав контракт з ТОВ «Віді Юнікомерс» на закупівлю автомобілів швидкої допомоги. Вартість договору становить 21,95 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Всього придбали 10 автомобілів швидкої медичної допомоги типу «B». У комплектацію входить набір реанімаційного обладнання, наприклад,  дефібрилятор, обладнання для штучної вентиляції легень, екстрених пологів, діагностичні прилади і т. д. Вартість однієї «швидкої» становить майже 2,2 млн грн.

Варто зазначити, що обласний центр екстреної медицини не вперше купує автомобілі у цієї компанії. Наприклад, у серпні 2018 року, центр підписав аналогічну угоду, однак вартість машин минулого року була на 100 тис. грн  вищою і дорівнювала 2,3 млн грн.

Єдиним конкурентом на тендері виступило ТОВ «Автоспецпром» із пропозицією на 50 тис. грн дорожчою. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували вартості своїх пропозицій.

ТОВ «Віді Юнікомерс» зареєстроване у Києві, а його засновниками є ТОВ «Віді груп» (95% статутного капіталу) і ТОВ «Віді алея» (5%). Кінцевим бенефіціарним власником є Віталій Джуринський.

З початку 2018 року ТОВ «Віді Юнікомерс» отримало 18 держзамовлень на спецавтомобілі загальною вартістю 130 млн грн, серед них два контракти у Львівській області на 38 млн грн.