Сестри-готельєрки з Рогатина розпиляли дві третини мільйона від реабілітаційного центру

18 Квітня 2019

Черченський обласний  навчально-реабілітаційний центр Івано-Франківської обласної ради  уклав угоду на закупівлю харчування з приватною підприємницею з Рогатина  Ганною Салій на суму 766,6 тис. грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, Ганна Салій харчуватиме дітей, які живуть та проходять реабілітацію у Черченському НРЦ до кінця 2019 року.  Вона забезпечуватиме сніданками, полуденками, обідами, підвечірками та вечерями учнів 1-9 класів.

За даними Prozorro, Салій працює з Центром щонайменше з 2017 року – з нею вже було укладено шість угод, враховуючи поточну закупівлю. Три з них були укладені за результатами відкритих торгів.  При цьому у всіх трьох випадках Ганна Салій конкурувала лише з іншою місцевою підприємницею Уляною Країнською. Різниця в ціні під час останніх торгів становила лише 216 грн.

Уляна Країнська є рідною сестрою Ганни Салій. Раніше вони були прописані за однією адресою в місті Рогатин, яка сьогодні є адресою реєстрації ФОП Країнської. Сестри також ведуть спільний готельний бізнес – вони управляють міні-готелем «Садиба мрій», що розташований в селі Конюшки (Рогатинський район). Телефони, які вони подають у тендерній документації, співпадають з телефонами, за якими можна замовити номер в готелі.

А на тендери від реабілітаційного центру сестри подають дуже схожі документи – з однаковими помилками та дефектами друку. Вони також однаково називають документи, і всі їх довідки були завантажені на портал з різницею у півгодини. Файли називають однаково – зі словом «Scanlmage» + порядковий номер. Сестри також пропонують дітям однакове меню.

Підприємниці пропонують однакове меню з ідентичних продуктів. Зліва меню ФОП Салій, справа – ФОП Країнської

З початку 2018 року Ганна Салій отримала від Черченського обласного навчально-реабілітаційного центру замовлень на 2,5 млн грн. В інших державних закупівлях підприємниця участі не брала.

Нагадаємо, що згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі», сестри є пов’язаними особами і не можуть брати участь в одних і тих же торгах. Тендерний комітет зобов’язаний відхиляти пропозиції пов’язаних осіб, однак в даному випадку не зробив цього.