Ужгородська міськрада «закатає» 10 млн грн в один кілометр магістральної вулиці

15 Квітня 2019

Департамент міського господарства Ужгородської міської ради 12 квітня підписав договір з ТОВ «Мішем» на капітальний ремонт вул. Собранецької за 34,1 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник відремонтує 3,4 км вул. Собранецької від вул. Митної до міжнародного пункту пропуску «Ужгород». Ремонт одного кілометра вулиці коштуватиме 10 млн грн. Фірма оновить дорогу, зливоприймальну каналізацію та нанесе дорожню розмітку. Субпідрядників до робіт не залучатиме. Компанія «Мішем» отримає 154 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 867 тис. грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ПП «Євроімекс-Інвест» та ТОВ «Техно-Буд-Центр». Під час аукціону учасники знизили свої пропозиції на 1-3 млн грн.

Фірма «Мішем» зареєстрована 2015 року в с. Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району. Її засновницею є киянка Арпіне Давтян, а керівником – Емма Давтян.

Протягом 2018-2019 років компанія отримала замовлень на 85 млн грн, не враховуючи поточного договору. Більшість угод фірма «Мішем» уклала з департаментом будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради.

Останній раз вул. Собранецьку ремонтували в 2016 році, від вул. Підгірної до вул. Митної. Тоді журналіст Віталій Глагола писав, що підрядник «Сем Білдінг» оновлює вулицю недобросовісно. Зокрема, він опублікував фотографії, на яких зображено закатані асфальтом люки та залиті смолою нові бордюри. У 2017 році закарпатські медіа писали, що після зими на частині ділянок з’явилися ями. Тоді в департаменті зазначили, що проводять експертизу, після якої підрядник «Сем Білдінг» відремонтує проблемні відтинки.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії