- NGL.media - https://ngl.media -

ЛОДА виділила Дубневичам ще 8,8 га землі під сонячні електростанції

10.04.2019 @ 09:00 в Львів,Новини

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка 8 квітня підписав чотири розпорядження [1] про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для обслуговування сонячних електростанцій. Сумарна площа цих ділянок становитиме 8,8 га.

Дві ділянки по 1,6 та 2,8 га виділять ТОВ «НР Солар» на території Березинської сільради та Новороздільської міськради відповідно. Згідно з розпорядженнями, ділянки надаються для будівництва підземної кабельної лінії від сонячної електростанції «Південна» до Новороздільського заводу складних мінеральних добрив.

Ще дві ділянки аналогічних розмірів отримає ТОВ «Солар грін тех». Призначення ділянок – будівництво кабельної лінії від «Північної» електростанції також до Новороздільського заводу.

Обидві компанії пов’язані з братами Ярославом та Богданом Дубневичами, які є народними депутатами від БПП. ТОВ «НР Солар» зареєстровано менше двох років тому, а його власником є Тарас Ковальчук. Йому також належить 50% ТОВ «Солар грін тех», решта 50% – Мар’янові Романишину. Останньому також належить ТОВ «Галінтерком», колишнім власником якого є Павло Дубневич.

Раніше власниками обох фірм були Роксолана Пиртко, донька Ярослава Дубневича, і ТОВ «Ліг енергія», яка в свою чергу заснована латвійською компанією ТОВ «Балтінвест Холдінг» (75%) та Роксоланою Пиртко (25%).

Нагадаємо, що у вересні 2018 року брати Дубневичі через низку пов’язаних компаній отримали понад 100 га на будівництво електростанцій, про що писали [2] «НГ. Львів».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/04/10/loda-vydilyla-dubnevycham-shche-8-8-ha-zemli-pid-soniachni-elektrostantsii/

URLs in this post:

[1] розпорядження: https://loda.gov.ua/rozporyadchi-dokumenty?fbclid=IwAR0BTSuVriBNY4xvrJwWcJwKzhgImN_zxirFDemT-indEt7BXj_lF6KXyKQ

[2] писали: http://ngl.media/2018/09/28/synyutka-vidpysav-dubnevycham-ponad-100-ha-pid-sonyachni-elektrostantsiji/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.