- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ оштрафував «антикорупційників», які разом розпиляли понад 117 млн грн

05.04.2019 @ 09:00 в Львів,Наслідки,Новини

Адміністративна колегія Львівського тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «ХоСаРо» і ТОВ «Градобуд-Престиж» загалом на 272 тис. грн за антиконкурентні дії під час тендеру на реконструкцію теплиць у Брюховичах та будівництво очисних споруд у Червонограді. Відповідне рішення опублікували [1] 4 квітня на офіційному сайті львівського АМКУ.

Нагадаємо, що ДП «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» проводив торги на реконструкцію [2] лісорозсаднику і теплиць, а відділ капітального будівництва Червонограда на будівництво [3] очисних споруд. Обидві закупівлі відбулись у вересні 2017 року, а їх вартість становила 85 і 15 млн грн відповідно.

Як з’ясували в Антимонопольному комітеті, фірми узгоджували вартість своїх тендерних пропозицій. Компанії вказували одну адресу та мають тісні господарські відносини. Окрім цього, ТОВ «ХоСаРо» часто використовує свого конкурента ТОВ «Градобуд-Престиж» як субпідрядника на роботи, які отримує за держзамовленнями. Також у тендерній документацій ТОВ «Градобуд-Престиж» надає лист-відгук від «Хосаро», де остання компанія характеризує фірму як «хорошого виконавця».

Директор «Градобуд-Престижу» Василь Загородний разом із виконробом «ХоСаРо» Володимиром Сехом є співзасновниками громадської організації «Західноукраїнське антикорупційне об’єднання». Володимир Сех у 2013 році був директором «Градобуду».

Обидві фірми також внесли 263 однакові зміни до кошторисів та задекларували в договірній ціні до копійки однакові витрати на заробітні плати працівників, хоча у «ХоСаРо» їх 36 осіб, а у ТОВ «Градобуд-Престиж» – 23.

Через ці обставини АМКУ виніс рішення оштрафувати кожну з компаній на 136 тис. грн (по 68 тис. грн за тендер) та заборонити брати участь у торгах на 3 роки.

ТОВ «ХоСаРо» належить Володимирові Хомі (90%) та Володимиру Мазуру(10%), а ТОВ «Градобу-Престиж» – Василеві Загородному (80%) та Андрієві Яцурі (20%). Загалом компанії перетинались на тендерах 4 рази й в усіх випадках перемагало ТОВ «ХоСаРо». Сума цих контрактів становить понад 117 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/04/05/amku-oshtrafuvav-antykoruptsiynykiv-iaki-razom-rozpylialy-ponad-117-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] опублікували: http://www.amc.gov.ua/amku/control/lviv/uk/publish/article/86505

[2] реконструкцію: http://ngl.media/2017/09/05/teplytsi-ta-lisorozsadnyk-u-bryuhovychah-koshtuvatymut-85-mln-hrn/

[3] будівництво: http://ngl.media/2017/09/26/lvivskyj-pereviznyk-zbuduje-ochysni-sporudy-v-chervonohradi-za-15-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.