- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ «забанив» пару змовників у Тернополі, яких виявили «Наші гроші. Львів»

19.03.2019 @ 12:46 в Наслідки,Новини,Тернопіль

Адміністративна колегія Тернопільського обласного тервідділення Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Вівамедіка» і ТОВ «Альтерамед» загалом на 85,3 тис. грн за антиконкурентну поведінку під час закупівлі Тернопільською університетською лікарнею штучних суглобів за 625 тис. грн. Вони також не зможуть протягом наступних трьох років брати участь у торгах. Про це стало відомо з рішення [1] колегії.

Змову учасників на цьому тендері виявили «Наші гроші. Львів» у липні 2018 року. Як ми повідомляли [2] тоді, під час торгів фірми не знижували своїх пропозицій, у конкурентів були однаково оформлені документи, які замовник вимагав у довільній формі.

Зокрема, довідка про відсутність корупційного порушення у сфері державних закупівель, довідка щодо внесення відомостей про корупційне порушення, довідка про антиконкурентні узгоджені дії тощо. Крім того, вони були надруковані на одному принтері, що помітно по спільному для довідок браку друку – горизонтальній лінії. Виробник проданих в Тернополі протезів в обох фірм також був спільний.

Юристи Центру протидії корупції оскаржили [3] дану закупівлю – звернулися до АМКУ та Тернопільської університетської лікарні із проханням перевірити закупівлю та розірвати укладений договір.

Як виявили колегія АМКУ, «Вівамедіка» і «Альтерамед» також завантажили свої пропозиції з однієї IP-адреси, між ними існували господарські відносини, перераховували кошти авторизованому електронному майданчику з одного банку в один і той же день та час.

Нині «Вівамедіка», яка перемогла в торгах і отримала нині 68 тис. грн штрафу, змінила назву на «Астракор» та «переїхала» у Хмельницький, а її власником стала офшорна компанія з Сейшел «Аракс Трейд Груп Лтд». Нагадаємо, на момент проведення торгів «Вівамедіка» була зареєстрована в Києві та належала Олегові Ковальському і Миколі Харіну. ТОВ «Альтерамед» також змінило власника з Наталії Буянової на Олега Іванія, та адресу реєстрації в столиці.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/03/19/amku-zabanyv-paru-zmovnykiv-u-ternopoli-iakykh-vyiavyly-nashi-hroshi-l-viv/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=84254&schema=ter

[2] повідомляли: http://ngl.media/2018/07/06/kyjivski-firmy-z-odnakovymy-dokumentamy-pozmahalysya-na-tenderi-vid-ternopilskyh-likariv/

[3] оскаржили: https://ukr.aw/case/dobylysya-perevirky-nechesnoji-zakupivli-ternopilskymy-medykamy-shtuchnyh-suhlobiv/?fbclid=IwAR3d89dyryUZoHjNMVMkvxfL5eMq8hEtopPwswtTuLWzLwCcw7H9qaYYdec

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.