Ритуальна служба виставила конкурувати на тендер із закупівлі трун на майже мільйон гривень свого працівника

15 Березня 2019

Львівське комунальне підприємство «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» 11 березня підписала договір з підприємницею Ганною Пакуш щодо закупівлі трун та хрестів на суму у 992 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Єдиним конкурентом 61-річної Ганни Пакуш на торгах був підприємець Іван Калявський. Під час аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна підприємниці була на 6,1 тис. грн дешевшою.

Обоє учасників подали на торги документи з однаковими шапками та дефектами друку чи сканування. Також Іван Калявський не завантажив всіх документів, що вимагались тендерним комітетом, зокрема фотографій ритуальних товарів. Виявилось також, що Калявський працює в ЛКП «Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг» майстром столярної дільниці.

Учасники вперше зустрічаються на торгах. Однак Іван Калявський раніше вже  конкурував зі самим комбінатом обрядових послуг у березні цього року.

Ганна Пакуш зареєстрована як підприємець 2017 року в с. Містки Пустомитівського району. Її син Ярослав Пакуш є депутатом Містківської сільської ради.

Іван Калявський веде свою підприємницьку діяльність з 2005 року, зареєстрований у Львові. Його син Володимир Калявський працює начальником караулу 17-ї рятувальної частини ДСНС у Львівській області.

Протягом 2018-2019 років підприємець отримав одне на 113,9 тис. грн, а Ганна Пакуш уклала лише поточну угоду.

Згідно з договором, підприємниця Пакуш поставить замовникові 335 трун та 510 хрестів. Найдорожчими серед них є шестригранні дубові труни по 5 тис. грн та шестигранні труни по 3,7 тис. грн. Ціни на товари відповідають ринковим.