Львівські експерти замовили автомобіль Skoda Suberb Style за понад мільйон гривень

07 Березня 2019

Львівський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр Міністерства внутрішніх справ України 4 березня підписав угоду з ТОВ «Автоцентр Прага Авто на Кільцевій» на закупівлю автомобіля Skoda Superb Style 2,0 TSI за 1,05 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Машину поставлять замовникові до кінця квітня цього року. На сайті офіційного дистриб’ютора Skoda в Україні ТОВ «Єврокар» вона коштує від 957 тис. грн до 1,05 млн грн. Дешевші комплектації цього автомобіля Active та Ambition коштують від 713 тис. грн  до 1 млн грн, дорожча L&K – від 1,01 до 1,2 млн грн.

У договорі вказано, що мова йде про Skoda Superb Style 2,0 TSI/162 kW DSG. Як повідомляв у лютому «Автоцентр Прага Авто на Кільцевій», такий автомобіль можна було придбати у них за неповних 969 тис. грн, оскільки діяла знижка 25 тис. грн. Однак і без знижки вартість не дорівнює сумі договору.

На торгах фірма «Автоцентр Прага Авто на Кільцевій» змагалася з ПП «Авто-Шанс Центр». Під час аукціону суперники знизили свої пропозиції на 1-2 тис. грн.

Компанія «Автоцентр Прага Авто на Кільцевій» зареєстрована 2008 року в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району. Її засновниками є ТОВ «Холдинг-Інвест» та ТОВ «Канкрі», кінцевий бенефіціар – колишній народний депутат Михайло Гваздьов. Як раніше повідомляли «Наші гроші», 2014 року він пройшов до парламенту від «Блоку Петра Порошенка», а через рік склав повноваження, оскільки його призначили виконуючий обов’язки президента ДП «Антонов». Згодом Гвоздьов контролював це держпідприємство на посаді голови ради директорів корпорації «Українська авіабудівна компанія».

Протягом 2018-2019 років фірма-переможець підписала договорів на 40 млн грн. Зокрема, автомобіль Skoda Superb Style у них минулого року замовило Міністерство закордонних справ України.