Хотинські підприємці «пиляють» гроші двох інтернатів, де уповноваженим є їх колишній конкурент

26 Лютого 2019

Хотинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат №2, що в Чернівецькій області, 20 лютого підписала договір на постачання 3100 кг м’яса та печінки з підприємцем Зоєю Сєріковою вартістю 338,6 тис. грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили свинину без кості по 120 грн/кг, куряче філе по 110 грн/кг, курячі стегна по 55,33 грн/кг, печінку свійської птиці – по 60 грн/кг. Згідно з даними Держкомстату за січень 2019 року, середні споживчі ціни в Чернівецькій області на свинину становили 115,4 грн/кг, а куряче філе – 110,35 грн/кг.

Участь в закупівлі також взяла ще одна підприємниця Світлана Решетнік з дорожчою на 1,6 тис. грн пропозицією, обидві жінки не знижували пропозицій під час аукціону. Втім Решетнік перемогти все рівно не вдалося би, бо вона завантажила лише незначну кількість необхідних документів. Це можна пояснити тим, що вона й збиралася перемогти, а виступила так званим технічним учасником, бо для торгів необхідно як мінімум дві пропозиції.

Світлана Решетнік та Зоя Сєрікова також користуються однією електронною поштою – katilina3@yandex.ru. Остання вказала її при реєстрації на майданчику, а Решетнік – в довідках.

Таку ж електронну пошту використовує і син Зої Сєрікової Вадим. Він також користується номером мобільного конкуренки матері Світлани Решетнік – +380953819947. Як і його батько Володимир Сєріков.

Вадим Сєріков при реєстрації на майданчику вказав електронну пошту 3056626@ukr.net, що її також використовував у 2017-2018 роках Микола Проданюк – контактна особа замовника, тобто хотинської школи-інтернат №2.

Микола Проданюк, відомий як координатор Prozorro та Dozorro по Чернівецькій області, нині є членом виконкому Чернівецької міськради та контактною особою цілої низки замовників у Чернівецькій області. Наприклад, хотинської школи-інтернат №1.

Два роки тому, у 2017-му, фірма Микола Проданюка, ТОВ «Кельзен», брала участь в закупівлях згаданих шкіл-інтернатів №1 та №2. При цьому Проданюк одночасно був контактною, уповноваженою особою цих шкіл-замовників. ТОВ «Кельзен» конкурувало з вже згаданою Світланою Решетнік, та ще по два рази – із Зоєю Сєріковою та Вадимом Сєріковим.

ТОВ «Кельзен», власником та директором якого нині є дружина Микола Проданюка Вікторія, жодного разу не перемогло.

Загалом у школах-інтернатах №1 та №2 підприємці з родини Сєрікових та Решетнік отримали замовлень на майже 9 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії