Турківські освітяни розірвали договір з підприємницею, яка перемогла без потрібних документів

Відділ освіти Турківської районної державної адміністрації розірвав договір з підприємницею Марією Данилів на харчування учнів за 224 тис. грн. Про це стало відомо з відповіді освітян на звернення юристів проекту «Тисни» (Bihus.Іnfo).

У лютому цього року «Наші гроші. Львів» виявили порушення в закупівлі відділу освіти Турківської райдержадміністрації на харчування учнів району за 2,8 млн грн. Переможець в одному з лотів Марія Данилів подала не всі документи, які вимагав замовник (зокрема, довідку про працівників та аналогічний договір). Тендерний комітет мав би відхилити її через невідповідність тендерній документації, однак не зробив цього.

Після того публікації журналістів юристи проекту «Тисни» (Bihus.Іnfo) надіслали звернення до відділу освіти Турківської райдержадміністрації, і в результаті договір з Марією Данилів вирішили розірвати.

Крім того, юристи також надіслали звернення до АМКУ. Як виявили «Наші гроші. Львів», на торгах брали участь п’ять учасників (Марія Данилів, Турківський комбінат громадського харчування, Людмила Фазан,  Василь Стахнів та Іванна Джура), які подали однаково складені довідки, документи з ідентичними помилками та дефектом друку чи сканування. Це може свідчити про те, що учасники, разом готуючи документи, узгоджували свою поведінку на торгах, що є порушенням.

Марія Данилів зареєстрована як підприємниця 2010 року в с. Бітля Турківського району. Протягом 2018-2019 років вона отримала замовлень від відділу освіти Турківської РДА на 313 тис. грн.

Всі учасники, окрім Іванни Джури, зустрічаються на торгах від відділу освіти Турківської РДА з харчування учнів ще з 2017 року. Минулого року вони брали участь в двох таких закупівлях і змагалися в тих самих лотах, що й в цьому тендері.