Академія сухопутних військ придбала продуктів на понад 4 млн грн у правника з Ходорова з сумнівними відгуками

14 Лютого 2019

Національна академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного уклала угоду на закупівлю продуктів харчування з 61-річним приватним підприємцем з міста Ходорів Степаном Бербецою на загальну суму 4,07 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Продукти придбали за каталогом для учасників міжнародних тактичних навчань з числа особового складу Збройних Сил України та іноземного контингенту та інших осіб загальною кількістю 11 600 одиниць.

Мешканець міста Ходорів Степан Бербеца відновив діяльність приватного підприємця 10 місяців тому – 19 березня 2018 року. Раніше він двічі призупиняв свою діяльність і після останнього відновлення, власне у 2018 році зазначив основним КВЕДом «діяльність у сфері права».

За даними Prozorro, Степан Бербеца брав участь лише у трьох тендерах, і всі від Академії сухопутних військ, двічі він ставав переможцем, враховуючи поточну закупівлю. Попередній підряд від Академії Бербеца отримав у червні 2018 і вже отримав оплату за угоду у сумі 3,28 млн грн.

На обидва виграшних тендери Степан Бербеца, як доказ наявності досвіду виконання аналогічних договорів, подавав угоди з двома приватними підприємцями зі Львова – Олексієм Асяніним та Анастасією Білик.

28-річний Олексій Асянін, згідно з інформацією його сторінки в соціальній мережі Facebook, навчався у ЛНУ ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького та на даний момент працює менеджером із сервісного обслуговування в компанії Вухо.Ком. Про його активну роботу саме в цій мережі свідчать також фотографії з різноманітних корпоративних заходів. Приватним підприємцем він зареєструвався 14 березня 2017 року і вже 29 березня закупив у Степана Бербеци продуктів на 4,34 млн грн. Другу закупку продуктів у Бербеци він здійснив більш ніж за рік – 1 червня 2018 року на 302,28 тис. грн.

Схожа ситуація і з 27-річною Анастасією Білик, яка зареєструвалась підприємницею 10 березня 2017 і  15 березня придбала у Степана Бербеци продуктів на 4,19  млн грн. Другу закупку вона здійснила також більш ніж за рік – 12 липня 2018 року на 529,91 тис. грн.  До речі, 7 лютого поточного року Анастасія Білик офіційно припинила підприємницьку діяльність.

Варто зауважити, що номери контактних телефонів цих двох підприємців, що вказані в угодах зі Степаном Бербецою, їм не належать – слухавку піднімають зовсім інші люди, які кажуть, що користуються цими номерами вже багато років.

За дивним збігом обставин Олексій Асянін є хрещеним батьком дворічного сина Анастасії Білик.

Ще один збіг – батько Олексія Асяніна Олег Асянін – старший прапорщик  в одному із структурних підрозділів Академії.

Сам Степан Бербеца в телефонній розмові відмовився коментувати свої зв’язки з приватними підприємцями Асяніним та Білик як і те, як він самостійно, згідно з угодою, працює без найманих працівників та на одному орендованому автомобілі постачатиме продуктів на 4,07 млн грн для військових Академії сухопутних військ.

Степан Бербеца та його довідка – фото: «Форпост» +Prozorro