Фірма нардепа Шевченка з другої спроби «закатає» 60 млн грн в дороги Закарпаття

07 Лютого 2019

Виноградівська районна державна адміністрація за результатом відкритих торгів уклала два договори з ТОВ «ПБС» на капітальний ремонт доріг місцевого значення. Сума двох контрактів становитиме 60,3 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з першою угодою, фірма «ПБС» відремонтує майже 13 км дороги загального користування місцевого значення С 070308 Матієво-Шаланки за 45 млн грн. Закінчити роботи на автотрасі планують до кінця 2020 року, а вартість ремонту одного кілометру становитиме 3,5 млн грн. Компанія-переможець отримає 234 тис. грн прибутку (0,52% від суми закупівлі), а на зарплати витратить 737 тис. грн (1,63% відповідно).

Окрім переможця у тендері взяли участь ще три компанії: ТОВ «Мего ЛТД», ПП «Полтавабудцентр» і ТОВ «Лігаспецбуд» із дорожчими пропозиціями. Під час аукціону жоден учасник не змінив запропонованої ціни.

Засновником і власником зареєстрованої у Вінниці компанії «Мего Лтд» є Торстен Хайленд із Німеччини, а директором – Денис Дячук.

Приватне підприємство «Полтавабудцентр» належить Славіку Асланяну, а виноградівська фірма «Лігаспецбуд» ‒ Миколі Гриченюку (76%), Михайлу Бокочу, Василю Онучаку та Карлу Резешу (по 8% відповідно).

За другим договором, ТОВ «ПБС» ремонтуватиме 5,8 км дороги  С 070312 Широке-Букове за 15,3 млн грн. Таким чином середня вартість ремонту тут складе 2,63 млн грн/км. Крім «ПБС» на цей підряд претендувало лише ТОВ «Мего ЛТД».

Тендери на ремонт ділянок цих ділянок проводили повторно. Раніше, у вересні 2018 року, замовлення також отримало ТОВ «ПБС», але роботи не проводили і через 2 місяці договори розірвали за згодою сторін. Також у вересні 2018 року ЗМІ повідомляли про невиконання робіт на дорогах. У фірмі пояснили, що у той час не мали усіх дозвільних документів, зокрема, ордеру про початок робіт.

ТОВ «ПБС» офіційно належить Іванні Непик, а керівником є Олексій Пастернак. Контролює підприємство народний депутат від БПП Олександр Шевченко. З початку 2018 року фірма підписала 66 контрактів на 2,96 млрд грн, серед них на 1,39 млрд у Закарпатській області.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії