В Тернополі представники вчительської династії освоять 190 тисяч на харчування пільговиків

05 Лютого 2019

Тернопільська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №22 30 січня підписала договір щодо організації гарячого харчування учнів пільгових категорій з приватним підприємцем Олегом Сенишиним за 190 тис. грн.  Загалом підприємець забезпечить 10,5 тис. комплектів обідів, відтак вартість комплекту харчування для одного учня становитиме 18 грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель «Prozorro».

Закупівлю здійснили без проведення конкурсу, бо сума не перевищує 200 тис. грн. Олег Сенишин вже не вперше забезпечує учнів школи №22 обідами – за останні три роки на постачання харчування для учнів Олег Сенишин отримав 459,5 тис. грн. При цьому це не основне його джерело доходів, бо Сенишин працює вчителем фізики у тернопільській школі №5.

З директором 22-ї школи Олегом Климчуком підприємця Сенишина пов’язують родинні стосунки – дружина Олега Климчука є рідною сестрою Олега Сенишина. До слова, жінка також працює вчителькою у тернопільській спеціалізованій школі №3.

За інформацією місцевої преси, родина Климчуків-Сенишиних – дуже шанована педагогічна династія в місті. Як повідомляла газета «20 хвилин», вже три її покоління є відомими в місті вчителями.

Директор школи Климчук сам підписав договір з родичем, що може бути порушенням законодавства щодо конфлікту інтересів.

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED