Дорогий підрядник добудує садок у селищі під Івано-Франківськом за понад 20 млн грн

04 Лютого 2019

Лисецька селищна рада Івано-Франківської області за результатами відкритих торгів 30 січня підписала договір з приватним підприємством «Промбудсервіс-Косів» на добудову дитячого садочку за 22,96 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договірною ціною, витрати приватного підприємства на заробітну плату працівникам становитимуть 2,4 млн грн (10,5% від суми контракту), а прибуток ‒ 955 тис. грн (4,1% відповідно).

Технічним завданням також передбачено, що підприємство проведе комунікації, встановить сигналізацію, придбає меблі та обладнання для їдальні і пральні. Садок буде розрахований на 80 місць, тож середня вартість одного місця буде становити близько 286 тис. грн, що більш ніж вдвічі дорожче від опосередкованої вартості встановленої Мінрегіонбудом (133 тис. грн/місце).

Це не перший тендер на будівництво цього об’єкта. Будувати його почали ще у 2016 році, тоді підряд на 11,85 млн грн отримало те саме ПП «Промбудсервіс-Косів». За ці кошти фірма збудувала та накрила приміщення для садочка. Тепер має завершити будівництво.

Нагадаємо, що раніше фірма «Промбудсервіс-Косів» також будувала дитячий садок у Косівському районі, про що писали «НГ.Львів». Тоді вартість одного місця дорівнювала 311 тис. грн, що також сильно перевищувало опосередковані ціни.

Окрім ПП «Пробудсервіс-Косів» участь у торгах взяло ще дві компанії: приватне підприємство «АрхІміджБуд» і ТОВ «Електробуд ІФ» із пропозиціями на 830 тис. та 2 млн грн дорожчими. Учасники не торгувались.

Власником та директором «Промбудсервіс-Косів» є Володимир Тинкалюк. Це перша перемога підприємства в публічних закупівлях у 2019 році, а в 2018 році компанія отримала 39 держпідрядів загальною вартістю 435 млн грн.