Renault Duster для сільських медиків на Закарпатті куплять у фірми з групи компаній нардепа Балоги

31 Грудня 2018

Renault Duster

Комунальне некомерційне підприємство «Ужгородський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Ужгородської районної ради» 28 грудня підписало договір з ТОВ «Авто Акорд» на закупівлю трьох автомобілів для медиків за 1,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма поставить три білі автомобілі Renault Duster комплектації Life 2018 року випуску. Кожне авто обійшлося замовникові у 500 тис. грн. Стільки ж вона коштує на офіційному українському сайті Renault. Комплектація замовлених автомобілів Life в середньому на 100 тис. грн дорожча від базової Base. До комплектації Life входить кондиціонер, круїз-контроль та обмежувач швидкості, системи безпеки, регулятор водійського сидіння тощо.

До кінця цього року машини отримають села Батфа, Кам’яниця та Руські Комарівці, усі в Ужгородському районі.

На торгах фірма-переможець змагалася з львівським ПП «Галич-Моторс». Протягом аукціону учасники не знижували своїх пропозицій, однак ціна фірми «Авто Акорд» була на 3 грн дешевшою.

Фірма «Авто Акорд» зареєстрована 2008 року в селі Клячаново Мукачівського району. Її власниками є Роман Романюк (50%), дружина голови Мукачівської РДА Іллі Токаря Мирослава Токар (45%) та Любов Шпак (5%).

Роман Романюк також є співзасновником ТОВ «Закарпатєвротранс Автоград» разом з сином нардепа з «Єдиного центру» Василя Петьовки Андрієм. Мирослава Токар володіє низкою фірм, зокрема, ПП «Комфортне місто», ТОВ «Солартрейд», ТОВ «Кольчуга» та ТОВ «Барва».

Згідно з даними YouContorol, «Авто Акорд» належить до групи більше ста компаній, якими керує родина народного депутата та голови партії «Єдиний центр» Віктора Балоги. Ця група контролює торгівлю алкоголем, сигаретами, медикаментами, виробництво безалкогольних напоїв, будівельні роботи, радіостанції та інтернет-ЗМІ на Закарпатті.

Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 7,8 млн грн. Раніше в компанії «Авто Акорд» замовили поставку ще п’яти автомобілів Renault Duster комплектації Life для сільських амбулаторії Закарпаття.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії