Пов’язана з начальником Тернопільської САД фірма отримає понад 5 млн грн для догляду доріг у трьох районах Тернопільщини

31 Грудня 2018

Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації 27 грудня підписало три договори з ТОВ «БМБуд» на зимове утримання доріг області за 5,5 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодами, фірма доглядатиме місцеві дороги Козівського, Бережанського та Підгаєцького районів протягом січня-березня та листопада-грудня 2019 року. Компанія чиститиме дороги від снігу, посипатиме їх піском та буде ліквідувати вибоїни. Також встановить і демонтує снігозахисні щити та вказівні кілки на дорогах. При цьому «БМБуд» отримає 211 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 703 тис. грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Техно-Буд-Центр» та ДП «Тернопільський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України». Протягом аукціонів учасники не знижували своїх пропозицій, лише в одній закупівлі «БМБуд» знизив її на 30 тис. грн. Ціна «БМБуду» була від 50 грн до 40 тис. грн дешевшою, аніж ціни конкурентів.

Фірма «БМБуд» зареєстрована у Тернополі в грудні 2016 року. Спочатку засновниками компанії були Андрій Самарик та Олександр Івахів – тренери місцевих клубів, діяльності яких контролює начальник тернопільської САД Богдан Юлик. А у серпні цього року єдиним власником фірми став Євгеній Бєлаш, а «БМБуд» переїхала на іншу вулицю – Текстильну, 30.

Протягом 2018 року фірма «БМБуд» отримала замовлень на 576 млн грн, враховуючи поточні угоди. Серед них – 177 договорів  на ремонт доріг за 27 млн грн та утримання доріг Тернопільської області за 450 млн грн.

Також протягом зимових періодів 2019 року місцеві дороги Гусятинського, Тернопільського, Борщівського та Чортківського районів доглядатиме ТОВ «Техно-Буд-Центр» за 10,3 млн грн. Ділянки в Зборівському районі утримуватиме ТОВ «Авакс Проф» за 3,5 млн грн, в Теребовлянському районі – ТОВ «Глобал білд інжиніринг» за 2,8 млн грн.