- NGL.media - https://ngl.media -

У Львові розірвали договір на закупівлю сцени, яку замовили втричі дорожче, аніж вона коштувала насправді

27.12.2018 @ 10:30 в Львів,Наслідки,Новини

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» 26 грудня розірвала договір з підприємцем Русланом Чучманом на закупівлю мобільної сцени за 1,01 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro [1].

Договір розірвали за шість днів після публікації «НГ.Львів» «Сцена на мільйон» [2], мотивувавши це відсутністю фінансування.

Нагадаємо, минулого тижня асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» придбала сцену в 22-річного бізнесмена Руслана Чучмана за 1,01 млн грн. Журналісти «НГ. Львів» з’ясували, що насправді сцена коштувала 350 тис. грн. Цю інформацію їм також підтвердив підприємець-переможець. Також виявилося, що конкурентом на торгах переможця був його хороший знайомий і бізнес-партнер батька.

У самій асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» редакцію переконали, що перевірили ринкові ціни на сцену перш, ніж вписати її в проект. І зазначили, що з’ясують ситуацію, якщо журналісти нададуть достатньо доказів.

Сцену мали придбати в рамках проекту «Світ Карпатських розет − заходи зі збереження унікальної культури Карпат» (ROSSETES). На нього Європейський Союз виділить 1,4 млн євро та 349 тис. грн − Львівська обласна рада. Проект реалізують до 2020 року на території Львівської області.

Це вже не перший випадок, коли редакція «НГ. Львів» знаходить порушення на торгах в межах цього проекту. Нещодавно заповідник «Тустань» проводив торги на оновлення культурного центру «Хата у Глибокім», де 1,5 млн грн розіграли [3] фірми з однаковими документами.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/12/27/u-lvovi-rozirvaly-dohovir-na-zakupivlyu-stseny-yaku-zamovyly-vtrychi-dorozhche-anizh-vona-koshtuvala-naspravdi/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-11-14-000144-b

[2] «Сцена на мільйон»: http://ngl.media/2018/12/20/stsena-na-miljon/

[3] розіграли: http://ngl.media/2018/11/21/firmy-z-odnakovymy-dokumentamy-pozmahalysya-v-zakupivli-vid-zapovidnyka-tustan-za-15-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.