Дніпровські фірми з однаковими документами поборолися за 20 мільйонів на оновлення стадіону «Карпати» в Хусті

25 Грудня 2018

Комунальне підприємство «Стадіон Карпати» 21 грудня підписало договір з ТОВ «Міленіум Спорт» на реконструкцію стадіону «Карпати» в місті Хуст за 19,6 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма оновить центральний вхід та каси стадіону, облаштує газони, бігові доріжки та сектори для стрибків і метання списів. Влаштує насосну систему, водовідвід та електрику. Зробить доріжки та проїзди до стадіону, висадить дерева та кущі, встановить лавки.

Компанія також встановить нове табло, футбольні ворота та закупить обладнання для стадіону: візки для перевезення спортивного інвентаря, подіум для стартера, систему стартового гучномовця, п’єдестал тощо. Роботи планують завершити до середини травня 2019 року. При цьому невідомо, скільки фірма отримає прибутку, оскільки замовник не завантажив договірної ціни.

Єдиним конкурентом фірми-переможця на торгах було ТОВ «ЕСГ-Україна». Під час аукціону компанія «Міленіум Спорт» не знижувала своєї пропозиції, а «ЕСГ-Україна» імітувало торги та знизило ціну на 1,9 млн грн.

Обидва учасники подали однакові документи, які замовник вимагав у довільній формі: гарантійний лист експлуатації та лист-гарантію про захист довкілля тощо. Також конкуренти зробили однакові помилки в інших тендерних документах.

Фірма «Міленіум Спорт» зареєстрована 2013 року в місті Дніпро. Її власниками є Олена Рязанцева та В’ячеслав Шеремет, а директором – Олена Павлишина. Засновники компанії також разом володіють ТОВ «Міленіум Фло», В’ячеславові Шеремету належить ТОВ «Міленіум спорт ЛТД», Олені Рязанцевій – ТОВ Компанія «Ренессанс ЛТД».

Компанія фігурує в кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 ККУ (службове підроблення), зареєстрованому в січні 2018 року. Згідно з ухвалою, комунальний позашкільний навчальний заклад «Спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву №3» Дніпропетровської міськради у 2016 році замовив капремонт манежу для легкої атлетики в ТОВ «Міленіум Спорт» за 1,4 млн грн. Правоохоронці стверджують, що згідно з робочим проектом, цей ремонт коштує 1,2 млн грн, а не 1,4 млн грн, які фірмі заплатила школа. Наразі слідчі перевіряють документи, пов’язані з закупівлею.

Компанія «ЕСГ-Україна» також зареєстрована у Дніпрі у 2013 році. Її власником є Анатолій Каюков, а директором Сергій Ковалевський.

Протягом 2017-2018 років фірма «Міленіум Спорт» отримала замовлень на 125 млн грн, враховуючи поточну угоду. Зокрема, тринадцять підрядів на оновлення поточного стадіону на 76 млн грн. Протягом 2017-2018 років компанія «ЕСГ-Україна» отримала підрядів на 97 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії