Київський підприємець «здолав» на тендері мукачівської лікарні свого ж зятя

19 Грудня 2018

Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Мукачева» підписало договір з підприємцем Петром Мельником на закупівлю медичних меблів за 308 тис. грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підприємець поставить медичному закладові 36 оглядових кушеток за 81 тис. грн, 8 маніпуляційних столів за 18 тис. грн, 8 медичних шаф за 54 тис. грн та 37 столів-тумбочок за 155 тис. грн. Усі ціни відповідають середньоринковим. Наприклад, центр замовив одну оглядову кушетку за 2,2 тис. грн, яка на сайті prom.ua в середньому коштує 2,4 тис. грн.

Закупівля відбувалася за чотирма лотами, у яких переможець змагався з підприємцем Михайлом Грицаком. Під час аукціонів учасники не знижували своїх пропозицій, ціна Михайла Грицака завжди була вищою від 37 грн до 14,4 тис. грн.

Михайло Грицак одружений з донькою конкурента Петра Мельника Тетяною. В телефонній розмові «НГ. Львів» Петро Мельник підтвердив, що Грицак є його зятем. Конкурентів також об’єднує однаковий номер телефону – 0673542330. Його в поточному тендері використав Петро Мельник, а Михайло Грицак – в закупівлі медичного обладнання за червень цього року. На торги учасники завантажили сертифікати від одного дистриб’ютора ДП «Компанія Заповіт».

Михайло Грицак веде підприємницьку діяльність з 2008 року в Києві. Він також є співвласником та директором ТОВ «Меднова», співвласником ТОВ «Медисан Корпорейшн» і власником ТОВ «Наш папір». А також співзасновником ГО «Сад-1» разом з Сергієм Мельником, який зареєстрований за однією адресою з Петром Мельником. Протягом 2017-2018 років Грицак отримав замовлень на 825 тис. грн.

Петро Мельник зареєстрований як підприємець у жовтні цього року в Києві. Згідно з сайтом Clarity, з цього часу він отримав підрядів на 785 тис. грн. Конкуренти зустрічаються на торгах вже вдруге, перший раз з ними також змагалося ПП «Адвентус».

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії