Дві фірми з Червонограда «розпиляли» тендер на будівництво амбулаторії в селищі Краковець за понад 11 млн грн

19 Грудня 2018

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації повідомило про намір укласти договір вартістю 11,4 млн грн з ТОВ «Багор» на будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селищі Краковець Яворівського району. Медичний заклад планують збудувати до грудня 2019 року, повідомляється на порталі публічних закупівель Prozorro.

На торгах «Багор» конкурувало ще з трьома компаніями. ТОВ «БК Градобуд» та ПП «Євроснова-СМ» пропонували виконати замовлення найдорожче – за 11,6-11,67 млн грн, а пропозиція ПП «Валенс груп» була дорожчою від переможця на майже 60 тис. грн.

У своїй пропозиції компанія «Багор» подала довідки про захист довкілля і відсутність підстав відмови, в яких були пропущені пробіли між словами. Аналогічні помилки ми виявили і в пропозиції ТОВ «БК Градобуд». Крім цього, документи двох учасників містять характерну чорну пляму. Це свідчить про те, що дві фірми друкували документи для своєї пропозиції на одному принтері.

З довідок компаній також стало відомо, що «Багор» і «БК Градобуд» орендують однакову техніку в однієї компанії – ТОВ «Енергія», а також планували залучати до виконання робіт одного і того ж самого підрядника – червоноградське ТОВ ТВП «ІТК».

ТОВ «Багор» зареєстроване у 2016 році в Києві, хоча офіс фірми знаходиться в Червонограді. У цьому ж місті проживає власник компанії, 32-річний Петро Тимчишин. Нагадаємо, в минулому році фірма Тимчишина незаконно отримала два великих замовлення від УКБ ЛОДА на завершення будівництва в селі Пристань за 8,5 млн грн та на будівництво школи в селі Нижня Яблунька вартістю 23,9 млн грн.

На останньому тендері у своїй довідці про працівників Тимчишин вказав, що інженером в його фірмі працює 36-річний Держановський Тарас Валерійович, який є рідним братом власника фірми-конкурента ТОВ «БК Градобуд» Держановського Валентина Валерійовича.

ТОВ «БК Градобуд» зареєстроване у листопаді 2017 року в Червонограді. Загалом товариство зустрічалося з «Багор» на аукціонах вже чотири рази. Так, цьогоріч «Багор» та «БК Градобуд» також розіграли тендер Сілецької сільської ради на будівництво дитячого садка вартістю 10,8 млн грн.

ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень»