Новостворені фірми з кубла депутата Чернівецької міськради отримали замовлень на понад 3 млн грн від тієї ж ради

10 Грудня 2018

Виконавчий комітет Чернівецької міської ради 30 листопада замовив капітальний ремонт громадського простору на вул. Білоруській, 24 у ТОВ «СВ-Буд Чернівці» за 1,26 млн грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

На ділянці, де буде громадський простір, облаштують щебеневе покриття, пішохідний перехід, встановлять антипаркувальні засоби, велопарковки, урни, лавки, шахматну дошку, інформаційний щит, нові електричні опори та світильники, улаштують буккросінг. Простір озеленять.

Закупівлю здійснили без конкурсних процедур, оскільки сума не перевищувала встановлений для робіт поріг у 1,5 млн грн. Капремонт здійснюватимуть в рамках проекту «Переосмислення громадського простору. Мешканці міста формують майбутнє» за фінансової підтримки з фондів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Роботи мають виконати вже до 15 грудня цього року. Згідно з договірною ціною, вартість матеріальних ресурсів становитиме понад 1 млн грн, на зарплати піде 57,7 тис. грн, а прибуток закладено на рівні 12,5 тис. грн.

ТОВ «СВ-Буд Чернівці» зареєстровано чотири місяці тому 34-річною Світланою Воробець. Окрім цього замовлення фірма отримувала ще один підряд на капремонт вулиці у вересні цього року від Департаменту житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради на майже 1 млн грн. На той момент фірма працювала лише півтора місяці.

Сама Світлана Воробець більше не є засновником інших юридичних осіб, натомість вона вже давно зареєстрована приватним підприємцем з єдиним видом діяльності – роздрібна торгівля на ринках.

За однієї адресою з «СВ-Буд Чернівці» на вулиці Квітковського Дениса, 4Б  у Чернівцях зареєстровано ще три компанії, зокрема, ТОВ «Юрната». І «СВ-Буд Чернівці», і «Юрната» були створені в один і той же день – 2 серпня 2018 року, та мають однаковий контактний номер телефону.

Юрій Ткачук (фото з офіційного сайту Чернівецької МР)

ТОВ «Юрната» належить Тетяні Ткачук, доньці 48-річного депутата Чернівецької міськради Юрія Ткачука. Ця фірма без тендеру у жовтні отримала замовлення на капремонт адміністративної будівлі кладовища вартістю 904,6 тис. грн від того ж Департаменту ЖКГ Чернівецької міськради.

Основним власником та директором ще двох компаній, прописаних Квітковського, 4Б, – ТОВ «Сад-Гора» і ТОВ «ЮМТ і Ко», є Олексій Париський – брат дружини депутата Юрія Ткачука. Він є власником 99,58% та 99,35% відповідно у «статутнику» цих компаній. Раніше єдиним власником «ЮМТ і Ко» був сам Юрій Ткачук.

Ці дві компанія отримали від департаменту ЖКГ Чернівецької міськради замовлень ще на понад 10 млн грн, а «ЮМТ і Ко» – додатково ще на 3,6 млн грн від виконкому Чернівецької міськради.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії