На Косівщині збудують дитячий садок, де ціна одного місця вдвічі дорожча від рекомендованої міністерством

03 Грудня 2018

Яблунівська селищна рада Косівського району, за результатами відкритих торгів, 28 листопада підписала договір з приватним підприємством «Промбудсервіс-Косів» на будівництво дитячого садка за 18,69 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Будуватимуть дошкільний навчальний заклад у селі Стопчатів. Технічним завданням передбачено, будівництво двоповерхової будівлі, де переможець проведе комунікації, встановить обладнання для їдальні та спортзалу та меблі. Садок розрахований на 60 місць, отож середня вартість місця для однієї дитини становитиме понад 311 тис. грн, що більш ніж вдвічі дорожче за опосередковану вартість будівництва встановлених Мінрегіонрозвитком.

Згідно з договірною ціною, витрати на зарплати працівникам дорівнюватимуть 2,8 млн грн (тобто 15% від суми угоди), а прибуток становитиме 1,08 млн грн (5,8% відповідно).

Крім «Промбудсервісу», участь у торгах взяло ще два учасники: ТОВ «Зелбудсервіс», яке належить депутату Косівської райради Василю Зеленевичу та його сину Володимиру та ТОВ «РР Транс», яке належить мешканцю села Пістень Русланові Удовіченко. Пропозиція першого була на 590 тис. грн дешевшою, однак тендерний комітет відхилив компанію через відсутність низки необхідних документів.

ПП «Промбудсервіс-Косів» зареєстроване в Косові, а його власником та директором є Володимир Тинкалюк.

З початку 2018 року фірма отримала 34 держзамовлення на 321 млн грн включно з цією закупівлею.