Підрядник фонду екс-нардепа Палиці побудує спортмайданчик у Львові за майже 2 млн грн

13 Листопада 2018

Львівське комунальне підприємство «Спортресурс» 12 листопада підписало договір з ПП «Спортелітбуд» на будівництво спортмайданчика на вул. Медової Печери за 1,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, фірма збудує майданчик у дворі на вул. Медової Печери, 7-9 поблизу комунальної шостої міської поліклініки. Цьогоріч проведуть демонтажні роботи та влаштують основу, а наступного року, до кінця квітня, – постелять штучну траву, облаштують огорожу, освітлення та встановлять устаткування. В кошторисі вказано, що буде придбано гандбольні ворота InterAtletika УТ600, сітку для м’яча, автоматичну сонячну систему.

При цьому компанія отримає 21 тис. грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 92 тис. грн.

На торгах фірма-переможець змагалася з ТОВ «Лофт систем», ТОВ «Торгово-промислова компанія «Будспорт» і ТОВ «Будівельна компанія Форвард». Спочатку пропозиції учасників становили 2,08-2,2 млн грн, однак під час аукціону їх знизили до 1,9-2,01 млн грн.

Підприємство «Спортелітбуд» зареєстроване 2009 року в Луцьку. Його директором та водночас власником є Володимир Рудюк – перший віце-президент Федерації легкої атлетики (далі – ФЛА) України та президент ФЛА Волинської області.

Як зазначено на сайті компанії, в 2016 році фірма побудувала футбольні міні-поля та стадіон в Нововолинську в рамках програми «Волинь спортивна» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Ігор Палиця є головою Волинської обласної ради від партії «УКРОП», екс-голова правління ВАТ «Укрнафта» (2003-2007 рр.) та колишній нардеп (протягом 2007-2014 років). Як раніше повідомляв волинський сайт «Під прицілом», фірма «Спортелітбуд» вже протягом п’яти років будує футбольні майданчики та стадіони для фонду «Тільки разом».

Протягом 2017-2018 років фірма отримала замовлень на 89,4 млн грн. Зазвичай у компанії замовляли облаштування спортивних майданчиків, їхнє будівництво та реконструкцію. Серед них – реконструкція легкоатлетичного ядра стадіону «Авангард» в Ужгороді за 16,7 млн грн.