- NGL.media - https://ngl.media -

Бухгалтерка Кривецького скупила понад 22 га навколо «Едем Резорту», частину з яких виділяли учасникам АТО та їх родичам

08.11.2018 @ 13:15 в ГРОШІ ВІД КОЛЕГ,Львів,Новини

Землі навколо відомого відпочинкового комплексу «Едем Резорт», що належить екс-нардепу від партії «Свобода» Ігорю Кривецькому, скупили наближені до нього особи, хоча частину цих ділянок безкоштовно виділяли учасникам АТО та їх родичам. Про це йдеться у розслідуванні [1] журналіста Андрія Дрозди із Zaxid.net.

Журналіст з’ясував, що в селі Стрілки на Львівщині власникам розкішного відпочинкового комплексу вдалося обійти мораторій на продаж сільськогосподарських земель і розшити свою територію до 52 гектарів.

[2]

“Едем Резорт” (фото зі сторінки комплексу на сайті Booking)

Сільськогосподарські землі навколо «Едем Резорту» почали активно скуповувати у червні 2017 року. За півтора року 36 ділянок опинилося у руках трьох власників. ТОВ «Узлісся», власником якого є Ігор Кривецький, а керівником Олексій Волошин, придбало 5 ділянок загальною площею 5,3 га.

[3]

Головна бухгалтерка «Едем Резорту» Галина Середницька (фото з її Facebook-сторінки)

Ще 7 ділянок загальною площею 12,5 га придбав мешканець сусіднього села Лани Мар’ян Петрович Середницький, а найбільше землі – 25 ділянок загальною площею 22,4 га – придбала ще одна мешканка с. Лани Галина Михайлівна Середницька.

На Facebook-сторінці Галини Середницької вказано, що вона працює головною бухгалтеркою «Едем Резорту». А в селі Лани на неї зареєстрована «Еко Ферма Едем».

До заміжжя Галина Михайлівна Середницька мала прізвище Шира. Одну з ділянок на території «Едем Резорту» площею 1,44 га придбала ще Галина Шира в червні 2016 року.

Як виявилось, деякі з ділянок, які придбали Середницькі, виділяли учасникам АТО. Так, п’ятеро учасників АТО отримали землю біля «Едем Резорту», згідно з наказами Держгеокадастру від 21 березня 2017 року. А вже через два з половиною місяці продали їх Галині та Мар’яну Середницьким. А дехто не став чекати навіть кількох тижнів: ділянки ставали власністю Галини Середницької вже через декілька днів після того, як їх передали атовцям.

Згідно з відповіддю на запит Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, впродовж 2017-2018 рр. відомство передало у власність 25 земельних ділянок біля «Едем Резорту». Більше двадцяти імен у списку первинних власників цих ділянок – це учасники АТО або ж члени сімей загиблих. Тепер коментувати продаж ділянок атовці відмовляються.

За інформацією джерел видання, ділянки навколо «Едем Резорту» скуповували за значно нижчою від ринкової ціною – до 1 тис. доларів.

Як повідомив Андрій Дрозда у коментарі «Наші гроші. Львів», загалом Середницькі скупили в учасників АТО та їх родичів 25 ділянок.

Окрім того, 2016 року дві невеликі ділянки загальною площею 0,37 га придбав Олег Магулка – керівник і власник ТзОВ «Едем-Резорт Енд Спа». Він же керує готелем «Жорж», який належить дружині Ігоря Кривецького – Ользі Філатовій-Кривецькій.

Протягом 2014-2016 рр. ділянки на території «Едем Резорту» скуповував і київський підприємець Карен Вячеславович Коваль. Сьогодні йому належить 11,7 га на території відпочинкового комплексу. Тепер землю Карена Коваля орендує ТзОВ «Узлісся». За інформацією видання «Наші Гроші» від 18 листопада 2014 року, Карен Коваль став [4] акціонером банку «Перший», який за словами кримінального авторитета Володимира Дідуха, відомого як «Вова Морда», «свободівці» відібрали у екс-генпрокурора Віктора Пшонки за можливість уникнути покарання та зберегти свої активи.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/11/08/buhhalterka-kryvetskoho-skupyla-ponad-22-ha-navkolo-edem-rezortu-chastynu-z-yakyh-vydilyaly-uchasnykam-ato-ta-jih-rodycham/

URLs in this post:

[1] розслідуванні: https://zaxid.net/pyatdesyat_gektariv_rayu_n1469293

[2] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/11/110794832.jpg

[3] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/11/Безымянный-1.jpg

[4] став: http://nashigroshi.org/2014/11/18/syn-eks-hubernatora-prykarpattya-stav-aktsionerom-banka-yakyj-svobodivtsi-zabraly-u-pshonky/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.