Школу за 60 млн грн в Малехові збудує племінник екс-чиновника ЛОДА Потюка

07 Листопада 2018

Львівське комунальне підприємство «Рембуд» 2 листопада підписало договір з ТОВ «Салон «Архітектура. Будівництво. Дизайн» (далі – «Салон «А. Б. Д») на будівництво школи в с. Малехів Жовківського району за 60,3 млн грн. Про це стало відомо з сайту електронних закупівель Prozorro.

Як повідомляв Zaxid.net, будівництво школи почали в 2007-2008 роках, однак в 2016 році будівля зруйнувалася. ЛКП «Рембуд» довелося її демонтувати і проводити новий тендер. Цю школу Львівська міська рада будує в рамках угоди з Малехівською сільрадою, яка мала б виділили дві додаткові ділянки для рекультивації сміття.

Згідно з угодою, фірма утеплить фасад школи, зробить в приміщенні сходи та перекриє дах. Встановить двері та вікна, помалює кімнати та зробить інженерні системи: опалення, каналізацію, електрику, водопровід тощо. Поставить меблі для їдальні та медичного кабінету, для класів та лабораторій. На території школи компанія зробить доріжки, автомобільний заїзд та дитячий майданчик.  Усі роботи планують завершити до вересня 2019 року.

Фірма отримає 2,3 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 5,4 млн грн.

У тендері фірма-переможець змагалася з ТОВ «Будмонтажресурс». Під час торгів компанії не знижували своїх пропозицій, але ціна переможця була на 39 тис. грн дешевшою.

Львівська компанія «Салон «А. Б. Д» працює на ринку з 2003 року. Її власником та водночас директором є Максим Потюк. Він на громадських засадах є помічником нардепа Ігоря Васюника від партії «Народний фронт».

Він також є племінником екс-начальника управління охорони культурної спадщини ЛОДА (2012-2013) Валерія Потюка, який відзначився скандалом з незаконною орендою. А до 2014 року співвласником «Салону «А. Б. Д» був Валерій Потюк. Тепер Валерій та Максим Потюки володіють ТОВ «Нова хата ЛТД».

Нагадаємо, як повідомляє газета «Високий замок», 2013 році він орендував 100 кв.м в історичній пам’ятці «Порохова вежа» за 1,5 тис. грн на місяць. Це суперечило законові про державну службу, відтак Галицький райвідділ міліції відкрив кримінальне провадження щодо незаконного використання «Порохової вежі». Наразі «Порохова вежа» є в користуванні Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України.

Протягом 2017-2018 років компанія «Салон «Архітектура. Будівництво» отримала замовлень на 53 млн грн, не враховуючи поточного підряду.