Полтавська та одеська компанії підлатають дороги у Стрийському та Городоцькому районах за понад 67 млн грн

07 Листопада 2018

Служба автомобільних доріг у Львівській області за результатами відкритих торгів уклала дві угоди на поточний середній ремонт доріг місцевого значення у Стрийському та Городоцькому районах на загальну суму 67,4 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Найбільший підряд на 56,3 млн грн одержало ТОВ «Автомагістраль-Південь». За ці кошти компанія відремонтує 21,7 км дороги місцевого значення С 141809 Слобідка – Журавне (Стрийський район). Таким чином, середня вартість ремонту одного кілометра дороги дорівнюватиме 2,6 млн грн.

ТОВ «Автомагістраль-Південь» зареєстрована 2006 року в Одесі, а її власниками є Валерій Коротков та Олег Наливанний. Фірма фігурує в низці кримінальних проваджень, зокрема, слідчі одеської поліції підозрюють, що компанія під час виконання робіт з ремонту дороги Одеса – Рені на 66 млн грн використовували кошторисні норми, які не проходили експертизу та не затверджувались Службою автомобільних доріг, через що вартість реконструкції була необґрунтовано завищена.

Загалом в 2018 році ТОВ «Автомагістраль–Південь» уклало 71 договір загальною вартістю 6,2 млрд грн, серед них 12 угод у Львівській області на 587 млн грн.

Ще один договір Львівська САД підписала з приватним підприємством «Полтавабудцентр». Ця фірма ремонтуватиме майже 13 км дороги С 140304 Городок – Малий Любінь (Городоцький район) за 11,1 млн грн. Тобто по 0,86 млн грн за кілометр.

Власником ПП «Полтавабудцентр є Славік Асланян. Варто зазначити, що в 2017 році фірма брала участь у держзакупівлях понад 36 разів, однак підписала лише один контракт на майже 2 млн грн через неконкурентну процедуру закупівлі. Водночас, у 2018 році фірма отримала замовлень на 1,5 млрд бюджетних коштів, на Львівщині фірма підписала три угоди на 188 млн грн.