- NGL.media - https://ngl.media -

Місцевий забудовник добудує дев’ятиповерховий обласний архів у Тернополі за 24 млн грн

06.11.2018 @ 08:30 в Новини,Тернопіль

[1]

Будівля архіву (джерело: provse.te.ua, 2017 рік)

Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації (далі – УКБ) 31 жовтня уклало договір з ТОВ «Тернопільбуд» на добудову обласного державного архіву в Тернополі за 24,2 млн грн. Про це стало відомо [2] з сайту електронних закупівель Prozorro.

Тендери на будівництво архіву намагалися провести чотири разом протягом серпня-жовтня цього року. Однак двічі торги скасовували через недостатню кількість учасників, а двічі – через технічні помилки замовників. Відтак УКБ застосувало переговорну процедуру з фірмою «Тернопільбуд», яка відповідала усім тендерним вимогам.

Згідно з угодою, обласний державний архів побудуть на вул. Карпенка у Тернополі, що поблизу пам’ятника жертвам Голокосту. Приміщення вміщатиме 1,5 млн документів. Фірма проводитиме роботи в самому приміщенні. А саме − встановить металопластикові двері та вікна, помалює стелі та зробить підлоги. Влаштує ліфт та зробить інженерні системи: водопостачання, опалення тощо. Також компанія розіб’є  газони біля будівлі та встановить там лавки.

Директор Тернопільського обласного держархіву Федір Полянський розповідає, що будівництво архіву триває етапами ще з січня 1991 року. Будівля вже збудована і має дев’ять поверхів. На двох поверхах планують зробити кабінети, читальний зал, конференц-зал та невеликі кабінети для повсякденної роботи. А з третього по дев’ятий поверх будуть великі архівні сховища.

До будівництва «Тернопільбуд» залучить субпідрядника ТОВ «Пожежне спостереження Тернопілля». Вони виконають 22,5% роботи: систему пожежної сигналізації, автоматичного пожежогасіння, охорони та зв’язку.

Роботи завершать до грудня 2019 року. Цього року компанії заплатять 16,4 млн грн, а наступного – 7,8 млн грн. При цьому фірма отримає 1,3 млн грн прибутку, а на зарплати працівникам піде 2,4 млн грн.

Тернопільська фірма «Тернопільбуд» працює на ринку з 2009 року. Основними власниками компанії є ПАТ «Компанія з управління активами «Національний резерв» (10%) та Василь Лило (88%), який є її кінцевим бенефіціаром. Ще незначними частинами фірми володіють сім осіб: Віра Іваськів, Володимир Лило, Ганна Миколаїв, Антон Лупійчук, Інна Болдіна, Володимир Дубина та Олександр Печений.

Як раніше повідомляли [3] «НГ. Львів», Василь Лило був депутатом Тернопільської міської ради від партії «Наша Україна». А у 2015 балотувався в міськраду від партії «Солідарність правих сил», однак не пройшов.

Василь Лило також володіє низкою компаній, серед яких ТОВ «Всебуд-1» (80%), ТДВ «Стрийрембуд» (85%), ТОВ «Житло» (70%) та інші.

Протягом 2017-2018 років компанія отримала замовлень на 68 млн грн.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2018/11/06/mistsevyj-zabudovnyk-dobuduje-devyatypoverhovyj-oblasnyj-arhiv-v-ternopoli-za-24-mln-hrn/

URLs in this post:

[1] Image: http://ngl.media/wp-content/uploads/2018/11/index.jpg

[2] стало відомо: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-19-003341-b

[3] раніше повідомляли: http://ngl.media/2018/09/11/ternopiloblenerho-zamovylo-pereosnaschennya-merezh-u-firmy-yaka-v-lyutnevomu-tenderi-vykonala-roboty-sche-do-oholoshennya-peremozhtsya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.